fbpx

Vihet kísérőt az esküvői szolgáltató a lakodalomba? Ez egy fontos kérdés és gyakran találkozni azzal, hogy a már lefixált létszámot az utolsó pillanatban módosítani kell, mert az esküvői szolgáltató bejelenti, hogy bocs, de viszem a feleségem, ott lesz a zenekar roadja, a szolgáltató sofőrje, …stb. Számtalan indok lehet, a miértre, de hogy kellene ezt NORMÁLISAN megoldani?

Amikor az esküvői szolgáltató palira vesz

Nem árulkodik profi magatartásra a szolgáltató részéről, ha az esküvő napján, szinte kéz a kézben beállít a kollégájával, férjével, vagy feleségével, tanulójával, hogy helló őt is hoztam, mert mi mindig így szoktuk… Az esküvőt megelőző szakaszban pedig nagy csönd volt a részéről és a szokásáról.

Mit számít egy fő? Na nézzük, ha mondjuk a zenekar elfelejt szólni, hogy sofőrje van, a fotós elfelejti, hogy van tanulója, a vőfély hozza a feleségét, a videós elfelejti, hogy a drónkezelő is ott lesz, a sofőrszolgálatos elfelejti, hogy hárman lesznek…

Mennyi emberről beszélünk? Csaknem 10 fő és ha szerényen számolom, akkor ez alsó hangon is 100.000 forintos plusz.

A tapasztalatlan házasulandó pedig nyel egy nagyot és nyugtázza magában, ha így szokás, akkor így van.

Erre én meg azt mondom, hogy palira vettek.

Hogy működik a normális, profi esküvői szolgáltatóknál?

A személyes találkozónál elmondja, hogy a választott csomag megvalósításához mennyi a stáb létszáma.

Gondolj például a fotósra, akinek olyan csomagja van, hogy videó készítést is végez. Ezt egy személyben nem tudja megoldani. Fotózásnál a derítőlapot is valakinek tartania kell, de sorolhatnám…

Az első lépés, hogy a személyes találkozónál elmondja, mit, miért és hogy lehet megvalósítani, hogy az igényeid teljesüljenek.

A második lépés, hogy a szerződésben is rögzítésre kerül a létszám. Valamint az is, hogy kap-e szolgáltatói menüt, vagy nem, a lakodalmon.

Innét teljesen tiszta a kép, hiszen előre megbeszélt és lepapírozott a dolog.

Az már más kérdés, hogy ha nincs a szerződésben ételcsomag, akkor a szolgálttó el fog menni a helyszínről, hogy egyen valamit, vagy hozat magának egy pizzát, az milyen képet mutat, és ez egy másik blogcikk témája lesz.

Maradjunk annál, hogy vihet-e kísérőt az esküvői szolgáltató? – ez az én válaszom

Amikor a szerződésben rögzítésre került a létszám, az azért történt, mert annyi létszámmal lehet megoldani azt a feladatot, vagyis ezek a személyek nem kísérők. Ugyanez a helyzet, ha valaki tanulót visz magával, hiszen ez is előre tudható és a tanuló is végez apróbb feladatokat.

Kisérő az, aki elkíséri azt a személyt, aki a feladatot elvégzi. Amikor így tekintek erre, akkor a kérdésre azt válaszolom, hogy nem vihet magával kisérőt.

Hozhat kísérőt az esküvői szolgáltató az esküvőmre, lakodalmamra? – ez a te válaszod

Miért vinné? A boltban a kasszás néni mellett ott a férje? A buszsofőr mellett ott ül a felesége? A képviselő mellett ott ül a parlamentben a gyereke? A fodrász mellett ott áll a párja? A tanárt is kíséri az óráira valamelyik családtagja?

Ebből a példából te is meg tudod válaszolni a kérdésed: Hozhat-e kísérőt az esküvői szolgáltató az esküvőmre, lakodalmamra? A válaszod neked is az, hogy nem.

Remélem érthető! Amennyiben konkrétan vőfély, vagy ceremóniamester esetében vagy kíváncsi hasonló témára kattints ide.

Szervezd az esküvőd profi közreműködésével!

A cikket írta: Nagy G. Csaba esküvőszakmai szakértő
Minden jog fenntartva!

Pin It on Pinterest