fbpx

Az esküvőszervezésnek sok része van, és ha valaki nem ismeri az iparágat, akkor nehézségekkel találhatja szembe magát. Az alábbiakban összefoglalom, mi az esküvőszervezés 7 legfontosabb buktatója, amelyeket érdemes figyelembe venni a saját esküvőd szervezése során.

1.Kóklerek és szerencselovagok:

Az esküvői iparban, mint minden más szakmában is, vannak olyanok, akik nem rendelkeznek megfelelő tapasztalattal és szakértelemmel. Azt javaslom, hogy alaposan nézz körül, és csak ezután válassz olyan esküvői szolgáltatót, akinek jó hírneve van és akivel elégedett lehetsz majd.

Az utánjárás szempontjait és technikáit workshopokon, valamint webináriumok alkalmával szoktam megtanítani, most ezekre nem térek ki.

2.Ide tartoznak még a VLL szolgáltatók:

A „Visszamondós-Lelépős-Lehúzós” szolgáltatók gyakran károsítják meg az esküvőjüket szervező párokat. Ezek a szolgáltatók időnként változtatják a nevüket és a honlapjukat, hogy elkerüljék a rossz hírnevet. Jellemzőjük, hogy nem kötnek szerződést, de előleget szívesen felvesznek, aztán elérhetetlenek lesznek, vagy nagyon gyatra teljesítést végeznek csak el. Ez nem csak egy szimpla esküvőszervezés buktatója, hanem ez a legfájdalmasabb is mind közül. Ugyanis megbíztunk valakiben aki aztán lelép a pénzünkkel is… 

Fontos, hogy körültekintően válassz ki szolgáltatókat, és ellenőrizd a hitelességüket.

esküvőszervezés buktatója

kopp a képre, ha nem olvasnál tovább

3.Multifunkciós szolgáltatók:

Az olyan szolgáltatók, akik számos különböző szolgáltatást kínálnak egy személyben. A legelterjedtebb a DJ és ceremóniamester egyben szolgáltatás. Azonban erről azt kell tudnod, hogy sokkal kevésbé hatékony, mint azok, akik specializálódtak egy adott területre.

Ha a konkrét példánál maradok a DJ és CM egyben, az a valóságban egy diszkóst fog jelenteni, aki olykor-olykor belebeszél a mikrofonjába. Ezek a szolgáltatók a minőség rovására mennek.

Mielőtt tovább mennénk szeretném felhívni a figyelmed, hogy az

esküvőszervezés buktatói

közül csak párat (most 7-et) hoztam. Ennél sokkal több van!!

4. A saját magadra hagyatkozás:

Sokan azt gondolják, hogy az esküvőszervezés valami olyan, amire már készen állnak, de ez nem feltétlenül igaz.

Az esküvőszervezés során számos részletre kell figyelni, és előfordulnak olyan megoldásra váró helyzetek, kérdések, amihez szakértői segítségére lenne szükség. Nem beszélve arról, hogy minimum 70 összetevőt, dolgot, folyamatot kellene gyakorlottan, jól koordinálni.

Keress megfelelő esküvői szolgáltatót, de inkább esküvői szakértőt, és „fogyassz” esküvőszakmai kiadványokat. Ez alatt azt értem, hogy olyan anyagokat keress, aminek az a célja, hogy megtanítson téged arra, hogyan szervezheted jól a saját esküvőd.

Óvatosan ezzel, mert nagyon sok esküvői szolgáltató „csomagol” esküvői tippet menyasszonyok részére. Úgy álcázza, hogy tudást ad, de az igazság az, hogy szerződést akar kötni a szolgáltatására. Ezt úgy nevezik csali.

Most, amikor írom ezt a cikket egyetlen hely van, ahol kifejezetten azt tanulhatod meg, hogyan szervezheted jól a saját esküvőd? Az pedig itt van a Mesés Esküvő oldalon, csak kattints erre a sorra.

5. Anyagi nehézségek:

Az esküvő költséges kiadás. Azt is mondhatjuk, hogy luxuskiadás és ha nincs korlátlan pénzforrásod, akkor sok kompromisszumot kell majd kötnöd. Az egyensúly fenntartása azonban nagyon fontos, és érdemes a tanulás után megtervezni az esküvő szervezésének lépéseit. A 2022-es kutatás szerint átlagosan 16%-ot pazaroltak el az esküvőt szervező párok, azért mert nem tanulták meg a szervezés lépéseit.

6. Lelki nehézségek:

Az esküvő szervezése stresszes lehet, különösen akkor, ha a családtagoknak is megvan a maguk elképzelése arról, hogy milyen legyen az esküvő, és ezek az elképzelések nem feltétlenül egyeznek meg a tiéddel.

Fontos, hogy megpróbáljátok együtt megbeszélni az elképzeléseiteket, és megtalálni azokat a kompromisszumokat, amelyek mindenkinek megfelelnek. Ha csapatként kezeled őket és vezetőként viselkedsz, akkor ez könnyen fog menni. Ezt a személyes programomban tanítom.

7. Helyszínproblémák:

Az esküvő helyszínének kiválasztása és lefoglalása komoly kihívást jelenthet, különösen, ha időszűkébe kerülsz, vagy ha egy nagyobb esküvőről van szó.

A helyszín kiválasztása és a megfelelő engedélyek beszerzése is időigényes lehet. Emellett előfordulhat, hogy a kiválasztott helyszín nem felel meg az elképzeléseknek, vagy olyan problémák merülnek fel, mint például a parkolás vagy a helyi önkormányzat csendrendelete.

Ezek a problémák mind negatívan befolyásolhatják az esküvő hangulatát, így fontos, hogy alaposan megfontold a helyszínválasztást, és készen állj az esetleges kompromisszumokra, vagy arra, hogy megtanulod tőlem hogyan választhatsz jó esküvői helyszínt.

Az esküvőszervezés hosszú és fárasztó folyamat lehet, de az eredmény mindenért kárpótol majd. Ha követed az itt felsorolt esküvőszervezés buktatója elkerülését, akkor sokkal simábban fog menni az egész folyamat. Ne feledd, az esküvőd az egyik legszebb és legemlékezetesebb napod lesz az életedben, így érdemes időt és energiát áldozni rá, hogy minden tökéletes legyen.

 

Cikket írta: Nagy G. Csaba esküvőszakértő (Minden jog fenntartva!)

Pin It on Pinterest