fbpx

Egy kutatás szerint a saját esküvőjüket szervező párok elpazarolják a pénzüket azáltal, hogy nem rendelkeznek megfelelő esküvőszervezési szakmai ismeretekkel. Amennyiben a kutatásból leszűrhető tanulságokat nem fogadod meg, elképesztően drága esküvőd lesz!

Az esküvő a legtöbb ember életének egyik legfontosabb napja, amelyre sokan hosszú évekig készülnek. Az esküvőszervezés azonban rengeteg időt, energiát és pénzt igényel, és szakmai tapasztalat nélkül gyakran nehéz meghozni azokat a döntéseket, amelyek a tökéletes nap megteremtéséhez vezetnek.

A kutatás eredménye: ha azokat követed, akik előtted vannak, elképesztően drága esküvőd lesz

A 2022-ben végzett kutatás szerint az esküvőt szervező párok 93,9%-a úgy nyilatkozott, hogy az esküvőjük teljes bekerülési összegéhez viszonyítva 10-30% közötti összeget pazaroltak el azért, mert hiányoztak a szükséges szakmai ismeretek.

A kutatásban résztvevők 82%-a 1-4 millió forintot áldozott a saját esküvőjére, amiből csaknem 63% 3.000.000,- Ft-ot költött az esküvőjére. Ez azt jelenti, hogy minimum 300.000,- Ft-ot pazaroltak el azzal, hogy nem tudták, hogyan kell hatékonyan tervezni és szervezni a saját esküvőjüket.

A kutatás, tehát felhívja a figyelmed, hogy elképesztően drága esküvőd lesz, ha azokat a módszereket követed az esküvőd szervezése során, mint amit a kutatásban résztvevők.

Ahelyett, hogy csak bánkódnánk azon, hogy mennyi pénzt veszítettek el a párok az esküvőszervezés során, meg kell vizsgálni, hogy miért történik a pazarlás és miért lesz emiatt elképesztően drága az esküvő. Továbbá azt is szükséges megvizsgálni, hogy te személy szerint, hogyan kerülheted el ennek a temérdek pénznek az elégetését.

Az esküvőszervezés egy olyan folyamat, amelyben számos nehézséggel és kihívással kell szembenézni. A saját esküvőd szervezése során sok döntést kell meghozni, és nagy figyelmet kell fordítanod a részletekre, hogy a nagy nap valóban felejthetetlen legyen. Az esküvődhöz elengedhetetlen 70 összetevőt, folyamatot jól kell ismerned és jól kell koordinálnod, ez pedig szakmai ismeretet követel.

drága esküvőd lesz

elképesztően drága esküvőd lesz videóért katt a képre

A párok tudták, hogy nem tudják, de…

A kutatás rávilágított, hogy sok párnak nincs megfelelő esküvőszervezési szakmai ismerete. Ezt a párok tudták (76,5%), ezért forrásokat kerestek az információ megszerzésére.

Mindezek ellenére mégis pazarlóak voltak és 300.000,- Ft-tal drágább esküvőjük volt. Ebből egyértelműen az következi, hogy amit találtak, az nem célravezető.

Az interneten számos forrás található, amelyekről a laikus azt gondolja, ez segíthet nekem a saját esküvőm szervezésében, azonban a kutatás bebizonyította, hogy rossz eredményt hoz és akkor derül ki, hogy nem jól működött, amikor már késő.

Vizsgáljuk meg esküvőszakértő szemmel, hogy mit mond a kutatás és mit találni a mai esküvői iparban!

  

Ezek vezetnek az elképesztően drága esküvőhöz, de miért?

Az esküvőszervezési tippek a friss házasoktól és menyasszonyoktól (47,1%)

Ezek nem megfelelőek, mert sekélyesek, és egyrészről azok adják, akiknek egy esküvőjük volt.

Egy esküvővel a háta mögött levő személy nem mondható nagy tapasztalattal rendelkezőnek. Ezeket a vloggereket megtalálod a videós megosztó oldalon.

Másik részről a menyasszonyok adják. A menyasszonyoknak még semmi tapasztalatuk nincs.

Ezeket a tényeket könnyű belátni.

Esküvőszervezési tippek szolgáltatóktól (76,5%)

A másik csoport, aki esküvői tippeket osztogat, azok a feltörekvő esküvői szolgáltatók. Az esküvőt szervezők csaknem 77%-a bízott bennük.

A legnagyobb csapda azokban az esküvőszervezési tippekben, amit esküvői szolgáltatók adnak, hogy tanításnak van álcázva. Az igazság az, hogy ezeknek a tippeknek nem a tanítás a célja, hanem az üzletszerzés és szerződéskötés.

Esküvőszakértőkén nem csodálkozom, hogy az esküvői tippek „fogyasztása” egyértelműen NEM vezet eredményre! Pontosabban a kutatásban világossá tett temérdek pénz elpazarlásához vezet.

A következtetést könnyű meghozni: ha nem akarod, hogy elképesztően drága esküvőd legyen, akkor az esküvői tippeket kerüld el.

 

Mi vezethet eredményre, hogy ne elképesztően drága esküvőd legyen?

Esküvőszervező tanfolyam

Az esküvőszervező tanfolyamokon történő részvétel logikusnak tűnhet, azonban a kutatásban résztvevők közül senki nem jelölte, hogy részt vett ilyen tanfolyamon. Drágának tartották.

A válaszolók 16,7%-a maximum 35 ezer forintot költene; 58,3%-a 5-15.000 Ft között fizetne esküvőszervezési tudásért.

Ezek az összegek lényegesen eltörpülnek az átlagos 100-150 ezer forintos esküvőszervezői tanfolyamokhoz viszonyítva.

Hozzáteszem, aki részt vesz ilyen tanfolyamon, a drágaságon túl találkozik a másik hátrányával, ami az, hogy 3-4 alkalommal megtartott 2-3 órás képzés felületes ismereteket ad és ezután még plusz workshopokon szükséges részt venni, ami ismét plusz kiadást jelent.

Tehát ez a legdrágább módja az ismeretszerzésnek, de hatékonyabb lehet, az esküvői tippeknél.

 

Ezzel a 2 lehetőséggel tudod megfogni az elfolyó pénzt, hogy ne legyen elképesztően drága esküvőd

Az egyik megoldás az, hogy megtanulod, hogyan kell hatékonyan és jól szervezni a saját esküvődet.

Ez azt jelenti, hogy időt és energiát kell szánnod az esküvőszervezési folyamatok tanulmányozására.

A leghatékonyabb lehetőség annak a helynek a megtalálása, ami a legtakarékosabb módon megmutatja, hogyan tudod jól szervezni a saját esküvődet.

A kutatás után történt a létrehozása és jelen pillanatban egy van a teljes országban.

Ez a hely a ProMiGo. Nézd meg ide kattintva. 

A második lehetőség azoknak szól, akiknek nincs lehetőségük, vagy nem akarnak tanulni, de mégis jó esküvőt akarnak

Vegyél igénybe tapasztalt, legalább 8-10 éve aktívan az esküvői szakmában jelen levő esküvőszervezőt.

Az esküvőszervezők rendelkeznek azokkal az ismeretekkel és tapasztalatokkal, amelyekre szükség van ahhoz, hogy a nagy nap tökéletes legyen.

Költsége ennek is van. Itt azt mérlegeld, hogy ha saját magad szervezed az esküvődet és csak úgy belecsapsz, vagyis nem tanulsz szervezési ismeretet, akkor elpazarolsz 300.000-et, és az esküvőd olyan lesz, amilyen lesz. A vak szerencsére bízod az esküvőd sikerét.

Ezt az elpazarolt összeget inkább fizesd ki esküvőszervezőnek és akkor nyersz egy jó esküvőt és csomó időt és bosszúságot megspórolsz.

Mindez akkor igaz, ha tapasztalt, becsületes, leinformálható esküvőszervezőre bízod az esküvődet.

Végszónak a 3 mód

Végső soron mindenki maga dönti el, hogy melyik úton indul el a 3 közül.

Három lehetőség van és ezek közül kettő adja meg a vágyott tökéletes esküvőt.

A.) valamilyen módon történő szervezgetés, barkácsolás, tákolás és a pénzed elégetése, és egy valamilyenre sikerült esküvő

Ha jó esküvőt akarsz akkor:

B. ) megtanulod hogyan szervezd jól a saját esküvőd megspórolsz ~300.000-et

C.) esküvőszervezőt fogadsz, de nem spórolod meg amit egyébként elégetnél

Több lehetőség nincs.

Amit fontos szem előtt tartanod, hogy az esküvő egy egyszeri alkalom az életedben, amit érdemes a lehető legjobban megtervezni, megszervezni és megvalósítani.

Az esküvőszervezés, az esküvő nem olcsó mulatság, és inkább a luxuskiadás kategóriát képviseli. Ahhoz, hogy megkapd az általad vágyott, tökéletes nagy napot, érdemes befektetni az idődet, energiádat és pénzedet.

Szerintem a legfontosabb, hogy az egész folyamat során élvezd a pillanatokat, és boldog legyél az eredménnyel. Ehhez az A. pont nem segít hozzá, csak a B és a C.

 

 

Publikálta: 
Nagy G. Csaba esküvőszakértő

Pin It on Pinterest