Gondolkodtál már azon, hogy esküvői fotós vagy esküvői videós legyen az esküvődön, lakodalmadon? Esetleg mindkettő?  Amennyiben igen, akkor ez a cikk neked szól.

Az esküvői fotós és videós ugyanazt az eseményt örökíti meg, de nem lehet azt mondani, hogy ugyanaz lesz a végeredmény. Egy olyan videónak, ami másfél, két órás annak a sorsa az lesz, hogy otthon beteszed a polcra és évtizedekig ott is marad. Nem fogod sűrűn megnézni az esküvői videódat. Esetleg a gyereked, amikor kicsi, érdekes lesz neki, hogy anya és apa milyen fiatal és a nagymama milyen viccesen táncol ebben a filmben, aztán ismét majd a por lepi a DVD-t. Ebben az esetben azt mondom, nem kell videós.

Azonban, ha az a videó nézhető időtartamú (kb.15 perc ), akkor mindenképpen legyen. Megmondom őszintén, le a kalappal azon videósok előtt, akik egy ~16 órás rendezvényből olyan rövidfilmet készítenek, ami visszaadja az esemény hangulatát. Ilyen videósok ma már vannak és leváltják a korral lépést nem tartó esküvői videósokat.
Fentiek alapján javaslom, hogy fotós és olyan videós legyen az esküvődben és lakodalmadban, aki képes ezt a szakmai kihívást teljesíteni.

Elég régen vagyok az esküvői iparban és láttam már furcsaságokat. Esküvői fotóst és esküvői videóst is láttam, de nem ez a nagy dolog, hanem az, hogy egy személyben látta el a fickó a feladatot. Gondolom tudod milyenek a hírműsorok, a híradók… Nagyjából képzeld el ezt az esküvői felvételek terén, a fotónál és a videónál is.

Képzeld el azt a templomi szertartást, amikor a multifunkciós nevezzük operatőrnek, egyszer a fotógépéért nyúl, másszor meg a videógépért, vagy éppen a gépen kapcsolgatja a foto/video funkciót. Lesz valamelyik felvételen egy elkapott megható, büszke, vagy szerelmes pillantás?

Tudom, hogy vannak olyanok, akiknek csupán az a lényeg, hogy legyen valamilyen felvétel az esküvőről. Ennek az igénynek a kielégítésére tökéletesen megfelel az operatőr. 

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy esküvői fotós vagy esküvői videós szolgáltatásoknál ezt a kettőt sokan kínálják együtt, de ez nem azt jelenti, hogy egymaga fogja megoldani a felvételt a fent bemutatott operatőri munkában a szolgáltató. Általában egy csapat teljesít ilyenkor feladatot, ami legalább 2 fő. Egy esküvői fotós és egy esküvői videós. Mindenesetre mindig informálódj, hogy hány fővel fogják a megbízást teljesíteni.

esküvői fotós vagy esküvői videós

esküvői fotós

Pin It on Pinterest