fbpx

Belecsöppensz egy új ismeretlen világba, az esküvőszervezés világába. Mit tudsz az esküvőszervezésről? A legtöbb ember annyit tud az esküvő szervezésről, mint mondjuk a bányászatról. Valami elképzelése van róla, mert már hallott róla. Azonban okosan teszi az esküvőszervezés előtt álló ember, ha utánajár és megtanulja az esküvőszervezés lépéseit és felismeri a buktatókat is.

Ebben a blogbejegyzésben őszinte leszek veled, hogy mire számíthatsz az esküvőd szervezése során. Kérlek, fogadd el az esküvőszakmai szakértő segítségét. Nagy G. Csaba vagyok és több, mint 800 esküvő tapasztalattal a hátam mögött elhiheted, hogy nem beszélek zöldségeket.

Tudom, most az esküvőszervezés mesés világba érkeztél

Nézed a fénylő eljegyzési gyűrűt az ujjadon és csomó érzés kavarog benned. Hidd el, nem csodálkozom a felemelő, teljesen emberi érzéseiden, hiszen mindannyian így vagyunk ezzel. Az esküvő meghatározó az emberi létünk során, azonban a szárnyalás mellett nagyon racionális lépéseket kell majd tenned, hogy profi esküvő szervező legyél.

eskuvoszervezes csapdai

eskuvoszervezes

1.Ebben az esküvős, varázslatos világban sajnos vannak kóklerek és szerencselovagok, akik a gyakorlatlan párokat képesek direkt, vagy tudatlanságból tévedésbe ejteni. Őszinte leszek veled, minden iparágban vannak hozzánemértők, így van ez az esküvői szakmában is.

2.Vannak – én csak úgy nevezem VLL szolgáltatók— vagyis a Visszamondós-Lelépős-Lehúzós szolgáltatók, akik évről-évre rászednek párokat, majd minden évben új névvel indítanak egy csilivili honlapot. Légy körültekintő!

3.Fogsz találkozni multifunkciós esküvői szolgáltatóval. Az Isten mentsen meg tőlük!

4.Veszélyt jelenthet az esküvőszervezés során saját magára az ember fia, na meg a lánya is, ha úgy gondolja, ehhez én értek, ez zsigerből megy. Ne gondold ezt, hidd el, mindent meg kell tanulni, ezért keress megfelelő, hiteles esküvői szolgáltatót aki fogja a kezed. Keress esküvőszervezési szakirodalmat. Ismersz ilyen embert? Tudsz szakmai kiadványokról?

5.Az esküvőszervezés során lesznek anyagi és lelki nehézségeid is. Anyagi téren, azt hiszem nem kell nagyon ecsetelnem, ha nincs korlátlan anyagi forrásod, akkor sok kompromisszumot kell majd kötnöd.

6.Lelki nehézségeid lesznek, mert a párod szinte közönyös lesz, vagy éppen az fog előfordulni, hogy teljesen más az elképzelésed, mint a párodé. Ezeket ne csatának fogd föl. Kezeld ezeket az akadályokat higgadtan és udvariasan.

7.Lesznek nehézségeid a családoddal, anyukáddal, apukáddal, a leendő anyóssal, mert mindenki mást akar, hiszen számukra is fontos esemény a gyerekük esküvője. Ha így nézel az ilyen szituációkra, máris megérted mi munkálkodik bennük és könnyebb lesz kezelni a problémát.

8.Előfordulhat, hogy saját magaddal kell megvívni, hogy ne legyél menyaszörny. Nem hallottál még ilyenről? Nézz utána. Foglalkoztam a menyaszörny kialakulásának folyamatával.

Mérlegelned kell majd nagyon racionális dolgokat

9.Szerződést kell majd kötnöd az esküvői szolgáltatókkal. Sajnos a szerződéskötés nem egyértelmű még most sem az esküvőjüket szervezők körében. Minden évben hallok és én is tapasztalom, hogy vannak szóbeli megállapodások. Ez nagyon nagy hiba! Köss szerződést mindenkivel! Azt is mérlegelni kell, hogy előleget, vagy foglalót fizetsz. Az előleg vs. foglaló kérdésről később lesz egy blogcikkem, ezért most nem taglalnám tovább.

10.Reméljük elkerülöd azon zenészeket, akik szintén a szerencselovag kategóriában vannak. Az x-faktor sztárjait, akik az elő-elő válogató legelső szintjén kiestek. Bízom benne, hogy nem fogsz olyan zenekart sem választani akinek tíz szám a repertoárja. Fogadd meg a tanácsomat: nem ciki megnézni a zenekart egy esküvő közben, csupán kommunikáció az egész. Szervezd meg és nézzétek meg!

Szerinted lesznek kérdéseid?

11.Nagyon sok kérdésed lesz, amit egyszerűen nem tudsz megválaszolni, hiszen, mint említettem egy ismeretlen világba léptél, amikor az esküvőd megszervezésére vállalkoztál. A MIBŐL MENNYI kérdésekre esküvőszervezési tapasztalat nélkül nem tudsz választ adni. Ehhez keress esküvőszervezési szakmai kiadványokat.

12.Mint égen a csillag számú kérdésed lesz a MIT MIKOR témakörben is. Ezek megválaszolása is tipikusan nagyon sok gyakorlat utanán lehetséges. Ehhez is keress hiteles forrásokat.

menyasszony es volegeny

menyasszony

13.Aztán el fog kapni a hév, hogy esküvőszervező legyél, mert a sajátodat sikerült megvalósítani. Teljesen rendben levő érzés ez is, hiszen ha sikeresen megszervezed az esküvőd az alkotás befejezésének boldogsága minden porcikádat átjárja és felvetődik ez a gondolat is. Ez el fog múlni, hidd el.:-) Érdemes elolvasni a Lelkesedésből esküvőszervező cikket is.

14.Még egy jó tanács a blogcikk végére: keresd a minőségi esküvői szolgáltatókat. Ez nem azt jelenti, hogy a legdrágábbak a legjobbak, de az olcsójánosok, a hasitasi emberek sem azok. Szánd rá az időd a megfelelő ár-érték arányban dolgozó esküvői szakember megtalálására és válaszd a neked szimpatikus esküvői szolgáltatót.

Érdekes ez az esküvőszakma, mert minden évben ugyanazt tanítom az esküvőszervezésről, mert nem tanítják iskolában. Ezt a tudást viszont nálunk megtalálod. Élj a lehetőséggel!

Nagyszerű esküvőszervezést kívánok:

Nagy G. Csaba
esküvőszakmai szakértő

Pin It on Pinterest