fbpx

Ha a saját esküvőd szervezed, erről az 5 alattomos csapdáról tudnod kell. Tudnod kell, hogy mi a könyörtelen igazság, ami rád vár. Érdemes lesz végig elolvasni ezt a cikket, mert olyan dolgokat árulok el neked, amiért nagyon hálás leszel, de az esküvői szakma nem szeretné, hogy tudj róla.

De előtte egy aggasztó dolog…

Kihasználnak és csapdába fognak csalni

Miért mondom ezt? Ha a saját esküvőd szervezed két kérdést kell feltennem neked. A kérdésre teljesen őszintén válaszolj. Nem nekem, csak magadnak. Ne csapd be magad, tényleg őszintén válaszolj rá!

Tanították neked, vagy tanultad valahol, hogyan szervezd a saját esküvőd?

Ha őszinte vagy magaddal a válaszod: nem.

Ismered az esküvői szakmát, járatos vagy az esküvői iparban?

Őszinte válaszod erre is az, hogy nem.

Ha esetleg igen a válaszod mindkét kérdésre, akkor ne olvass tovább, nyugodtan kattints máshová, ne pazarold az időd!

Könnyű belátni, hogy te az esküvők világában egy látogató, egy felfedező vagy, hiszen mind a két válaszod nemleges.

Nincs tapasztalatod, nincs tudásod, de nagyon lelkes és izgatott vagy… „huuúú szervezem az esküvőmet” valami ilyesmi érzésed van.

Ha már szereztél valamilyen információt az esküvőd szervezéséhez egyre inkább azt érzed, hogy olyan zavaros minden. Valahogy nem tiszta a kép és elkezded érezni, hogy valami tudás kellene.

Amikor erre ráébredsz az interneten olyan kereséseket indítasz mint: hogyan szervezzünk esküvőt, vagy hogyan szervezzem az esküvőm, esetleg csak esküvőszervezés szóra keresel.

Ezekkel saját magadnak kövezted ki az utat a csapdák felé.

Innét 5 lehetőséged van. Úgy is mondhatnám 5 csapda van, amibe belesétálhatsz. Sőt, van, aki mindegyikbe belegyalogol.

Első csapda

Az első csapda, hogy belépsz egy menyasszonyos csoportba, vagy fórumba és az ottani menyasszonyoktól kérsz információt. Őszintén, mi is ez? Olyantól kérsz információt, akinek nem is volt esküvője. Ez nem baj. A baj az, ha ezt elfogadod hiteles tanításnak.

Második csapda

A második csapda, hogy friss házasoktól szerzel információt, hogy csinálták az esküvőjüket? Nem a legjobb módszer, mert a friss házas sem tanulta, hogy szervezze a saját esküvőjét és még csak nem is mondható az esküvői szakmában járatosnak sem.

Nem beszélve arról a tényről, hogy csak akkor tudnád használni 100 %-ban az ő tapasztalataikat, ha ugyanaz lenne a vendégkör, ugyanaz lenne az esküvői helyszín, ugyanaz lenne a ráfordított pénzösszeg, ugyanaz lenne az összes körülmény, ugyanaz lenne a vőlegény és a menyasszony. Nagyon kevés az esély, hogy minden ugyanaz legyen!szervezés csapdái

Harmadik csapda

A harmadik csapda, hogy veszel egy esküvőszervezési könyvet. Bemész a könyvesboltba és megveszed. Tele lesz menyasszonyi ruhás fényképpel, karikagyűrűs hirdetésekkel, bérautók hirdetéseivel, esküvői helyszínek hirdetéseivel…

Egy 200 oldalas könyvben nincs 2 oldalnyi, vagyis nincs 1%-nyi tudás sem. Könnyen beláthatod, hogy a könyv 99%-a reklám, tehát ez reklámkiadvány.

A másik könyves esküvőszervezésbe csomagolt reklámkiadvány az az, amikor egy csaj arról ír, hogy szervezte az esküvőjét. Tételezzük fel, hogy igaz, amit ír.

Itt igaz lesz az is amit az első pontban mondtam, hogy akkor tudod használni 100%-ban a leírtakat, ha minden ugyanaz lenne. Ezen felül ez is tele lesz reklámmal. Amiből azt gondolom, hogy az az esküvő amiről ír, az csak kitalált történet és mivel tele van reklámmal, ez is csak egy reklámkiadvány.

Reklámot akarsz, vagy tudást?

Ezek eddig egyszerű csapdák voltak, most jöjjenek azok, amik már jobban álcázottak.

Negyedik csapda

A negyedik csapda ismertetése előtt meg kell ismételnem a cikk elején leírtakat, vagyis, hogy emiatt engem nagyon fognak gyűlölni az esküvőszakmai pályatársaim, meg a marketingesek is.

Kicsit félek is ettől, de most már tényleg itt az ideje annak, hogy a menyasszonyok tudjanak róla!

Mivel a neten keresgélsz, találkozni fogsz esküvői szolgáltatók honlapjával akik esküvőszervezési tippeket, ötleteket „osztogatnak”.

Nézd meg, hogy kinek az oldalán vagy. Zenekar, Dj, ceremóniamester, esküvőszervező stb… , ha ez így van, akkor azt tudd, hogy csalit lógatnak eléd. Ha nem tudod mi ez, keress utána a neten. Azt keresd: marketing csali.

Tehát ez sem arról szól, hogy szervezd a saját esküvődet. Ez nem az a tudás, amit te keresel. Ez arra irányul, hogy szerződést köss a szolgáltatóval és nem az a célja, hogy te megtudd hogyan szervezd a saját esküvőd.

Ötödik csapda

Az ötödik csapda nem más, mint az esküvőszervező tanfolyam. Sok pénzért megtanulhatod, hogy szervezz másnak esküvőt. Lehet ebből felhasználhatsz információt arra, hogy szervezd a saját esküvőd, de nem hiszem, hogy 4 tanítási napon acélos tudást lehet elsajátítani az esküvőszervezésről. Ezen túl még egy mézesmadzagot is húznak előtted és azt mondják, ezzel kapsz egy szakmát, de ez nem igaz.

 

Erre vágyik minden menyasszony

Most, hogy tudod mi az igazság, képzeld el azt, hogy végre megmutatná valaki azt,

  1. hogy az esküvőd előtti időben, vagyis a szervezés szakaszában milyen lényeges feladatokat kell elvégezned, hogy ne maradjon ki semmi,
  2. hogy ismered fel a szerencsevadász, lehúzós esküvői szolgáltatót, akit messziről el tudsz kerülni,
  3. hogy az esküvő előtti pár napra az legyen a jellemző, hogy annak tudatában, hogy mindent elvégeztél kényelmesen ráhangolódhass az esküvődre,
  4. hogy a jól megszervezett eseményeken a boldogságban úszva tündökölhess, mert mindenre kiterjedően, pontosan rakod össze a programot,
  5. hogy mindenből pontosan annyi legyen, amennyire szükség van és így minden vendéged elégedetten távozzon,
  6. hogy olyan programterved legyen, amitől azt érzi mindenki, hogy az egyik ámulatból a másik ámulatba esik,
  7. hogy megismerd az esküvői szakma szakszavait,
  8. hogy elérd a legnagyobb vágyad, hogy átéld a napod és megéld minden percét.

Képzeld el, milyen lenne, ha végre tudnád, hogyan szervezd a saját esküvőd, hogy játszi könnyedséggel végezhesd el a szervezési lépéseket.

Ugye milyen jól hangzik?

 

Hogyan szervezheted jól a saját esküvőd?

Mindjárt elmondom, hogy lehetséges az, hogy jól szervezd a saját esküvődet, de előtte engedd meg, hogy bemutatkozzam.

Nagy G. Csaba esküvő szakértő vagyok és abban segítek, hogy szervezzék a menyasszonyok a saját esküvőjüket, hogy ne legyen elrontott esküvő.

Több mint 25 éve aktív, meghatározó szereplője vagyok az esküvők világának. Alapítója és tagja vagyok az Esküvői Szolgáltatók Szakmai szervezetének, alapítója vezető tisztségviselője vagyok az Országos Vőfély Szövetségnek. Közel 1.000 (ezer) esküvő tapasztalatával rendelkezem.

Több éven keresztül végeztem egy kutatást és megdöbbentem, amikor rájöttem, hogy mennyire tapasztalatlanok a párok abban, hogy szervezzék a saját esküvőjüket!

Többen fogalmazták meg, hogy átverték őket, de a kapzsiságról, az emberi rosszindulatról is beszéltek egy olyan napon, amikor az esküvőjük volt.

Gondolhatnánk, hogy jókedvűnek, felszabadultnak, boldognak kellene lenniük, hiszen van, akinek kislánykori álma valósulna meg, de nem így volt, csak kifelé mutatták, hogy mennyire örülnek.

A legtöbb menyasszony beleesett egy vagy több csapdába. Azokba, amelyeket bemutattam.

A legszörnyűbb az egészben az volt, hogy az esküvőig úgy gondolták, minden rendben van, de ez csak a látszat volt, mert az esküvő napján döbbentek rá az igazságra, de akkor már reménytelenül késő volt bármit is orvosolni.

Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy nagy szükség lenne megtanítani, hogyan szervezd a saját esküvődet, hiszen nem tanítják az iskolában.

A saját esküvőd szervezése egy projekttevékenység, ahol össze kell hangolni az eszközöket és erőforrásokat, hogy profi módon sikerüljön.

Vagyis tudni kell, hogy mikor, mit és hogyan kell csinálni, valamint mikor, hol és hogyan kell megvalósítani.

Szóval eldöntöttem, hogy az életemet annak szenteljem, hogy megtanítsam a menyasszonyoknak, hogyan szervezzék a saját esküvőjüket, hogy ne legyen több elrontott esküvő.

 

Hogyan szervezzem a saját esküvőmet?

Ahogy mondtam, az esküvődre úgy kell tekinteni, mint egy projekt-tevékenységre. Össze kell hangolni az eszközöket, az erőforrásokat.

Meg kell tanulni az alapokat, hogy aztán az esküvőd szervezésének tervét el tudd készíteni, hogy ezek alapján a szervezés lépéseit könnyű legyen elvégezni.

Mi kell ahhoz, hogy rálépj arra az útra, ahol megtudhatod hogyan szervezd a saját esküvődet?

Kezdetben csak egy lépés. Nézz körbe itt: Hogyan szervezd a saját esküvőd okosan

Ez az első és egyetlen hely, ahol az esküvőszakértő azt tanítja: hogyan szervezd a saját esküvődet, ezért érdemes csatlakoznod.

 

A tanulmányt írta: Nagy Gábor Csaba esküvő szakértő

Azoknak segítek, akik a saját esküvőjüket szervezik, hogy ne legyen elrontott esküvő.

kép: https: //pixabay.com/users/clker-free-vector-images-3736/

Pin It on Pinterest