fbpx

A lehető legnagyobb odafigyeléssel és gondossággal előkészített esküvői rendezvényen sincs garancia arra, hogy mindenki jól érezze magát. Miért? Mi lehet az az egyetlen dolog, amit ha megfeszülsz, sem tudod beszerezni az esküvődre, hogy jó hangulat legyen?

Amikor megkérik a kezed és nagy lelkesedéssel belevágsz az esküvőszervezésbe, majd a lakodalom megszervezésébe, és szépen lépdelsz az esküvőszervezés lépéseit betartva (ha esetleg nem tudnád, ajánlom a Hogyan Szervezd az Esküvőd könyvet), akkor még szinte nem is gondolsz rá, hogy mindezt miért teszed.

Azért mert így szokás? Azért mert azt szeretnéd, hogy megcsodáljanak? Azért mert ….?

Sok motivációs ok lehet, hogy ki miért szervezi meg az esküvőjét, találkoztunk már olyannal is, akinek az volt a lényeg, hogy minél inkább jómódúnak, tehetősnek tűnjenek. Ezért luxus helyszínen, luxus ruhákban, luxus járművekben feszítettek, és talán még most is fizetik a hitelt, amiből ment a rongyrázás…

Tényleg, mi lehet az igazi ok, hogy lakodalmat is tart az ember fia és lánya?

Minden egyéb okot tegyünk félre és menjünk vissza a gyökerekhez! Milyen jelentéstartalommal rendelkezik a lakodalom szó? Az esküvő utáni ünnepi mulatságot jelenti. 
Az ünnepi mulatság pedig azt jelenti, hogy az emberek jól érzik magukat és ünnepelnek valamit, vagy valaki(ke)t.

Mindebből az állapítható meg, hogy a lakodalom szervezéssel a pár célja az, hogy jól érezzék magukat azok, akikről úgy gondolják közel állnak hozzájuk és együtt szeretnének ünnepelni egy jeles eseményt. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, rengeteg dolgot elő kell készíteni, meg kell rendelni, meg kell tervezni. Mi mindennel szükséges készülni és mi mindent kell tervezni, és hogy érdemes megvalósítani? Ezeket a Mesés Lakodalom e-bookban megtalálod.

Elég legyen annyi, hogy nagyon-nagyon sok dologgal készülsz, annyival, hogy egy könyvet is lehetett írni róla:-)

Sok dologra odafigyelsz és válogatsz, hogy a neked legmegfelelőbb hely, személy, szolgáltatás kerüljön kiválasztásra, hogy a számodra fontos embereknek, a lehető legnagyobb odafigyeléssel és kiszolgálással járj a kedvében, hogy jól érezzék magukat.
Amennyiben nincs hiba a szervezési eljárásban, minden adott lesz ahhoz, hogy felhőtlenül érezze magát mindenki, hiszen a jókedvhez szükséges alapok készen vannak. Azonban a lehető legnagyobb odafigyeléssel és gondossággal előkészített rendezvényen sincs garancia arra, hogy mindenki jól érezze magát. Miért?

Mi lehet az az egyetlen dolog, amit ha megfeszülsz, sem tudsz az esküvődre előkészíteni, megrendelni, odaadni, hogy jó hangulat legyen?

Ez csupán egyetlen dolog, amivel nem tudsz készülni, mert közvetlenül nem áll kapcsolatba veled és csak közvetetten van befolyásod rá! A közvetett befolyásod a fenti részben taglaltam és úgy gondolom, akik felkészülnek az esküvő szervezésre, illetve lakodalom szervezésre, mondjuk a mesés esküvő oldalon található szakirodalom alapján, sokat tesznek azért, hogy ne a véletlenen múljon, az esküvő sikere.

Az egyetlen dolog és tényleg nem rajtad múlik, emberi tényező, és minden emberben különbözően van benne. Elnézést hogy ilyen csúnyán fogalmaztam, de tény hogy különböző habitussal rendelkeznek a humanoidok.:-)

Ez a dolog, pedig az, hogy tud-e jókedvet teremteni magának az ember. Ugyanis a jókedv belülről fakadó érzés. Nézz körbe a világban és látsz jókedvű embereket úgy, hogy szinte semmilyük sincs és látsz gazdag embereket, akik az életet is utálják.

Az esküvődben is lesznek olyanok, akiknek semmi sem lesz jó, direkt a rosszat keresik. Nem elég, hogy saját magát lehúzza, még a mellette ülőket is le akarja rángatni, hogy nehogy már jókedvűek legyenek.

Persze lesznek olyanok is, akiknek annyira mindegy, mit kapnak, mi van előkészítve, az is mindegy milyen idő van, vagy, hogy van-e légkondi, …stb. mégis jókedvük lesz és mulatnak, örülnek.

Milyen sokat írtam, pedig Charlotte Bronte egy mondatba bele tudta fogalmazni mindazt, amit eddig írtam:

„A jókedv – úgy tűnik – éppannyira függ attól, hogy állnak a dolgok bennünk, mint attól, hogy állnak rajtunk kívül és körülöttünk.”

Azt kívánom, az esküvőtök, lakodalmatok jól legyen előkészítve és csak olyan vendégetek legyen, aki tudja, hogy hozza felszínre saját magában a jókedvet.

 

Nagy G. Csaba
esküvőszakmai szakértő

Pin It on Pinterest