fbpx

Megduplázódtak az árak, brutálisan megnőttek az esküvői költségek, akár 8 millióba is kerülhet egy átlagos esküvő! – ilyen főcímekkel találkozunk, de vajon mi az igazság? Mennyibe kerül egy esküvő?

Tény, ha egy esküvőszervező, vagy egy esküvői szolgáltató nyilatkozik, arról, hogy mennyibe kerül egy esküvő, akkor nem lehet általánosítani! Mert az az ő egyszemélyes tapasztalata, tehát nem lehet általánosítani a 64 ezer házasságkötésre vonatkozóan.

A kérdés csupán az, hogy vajon a média, miért nem használta azt a kutatást, amit megkapott? Mert elküldtük több, mint száz médiaszolgáltatónak. Tudomásuk volt arról, hogy az elmúlt évben februárban indult egy kutatás, ami idén 2023 februárban zárult. Ez teljes Magyarország területén mérte az esküvők helyzetét. Ez alapján az átlag esküvői költség 2.930.000,- Ft volt.

Ezeket az adatokat és számos más érdekes dolgot, amire az „Így szervezitek ti a saját esküvőtöket” felmérés rávilágított, és csak ismételni tudom magam, a média számos képviselője megkapott. Többek között azok is, akik olyan főcímekkel hozták le a publikációjukat, hogy megduplázódtak az árak és 8 millióba kerül egy átlagos esküvő.

Ha elfogadjuk, hogy duplájára nőtt az átlag esküvő ára, akkor a matematika jelenlegi állása szerint sem éri el a 8 millió forintot. Mert 2 millió 930 ezer szorozva kettővel az 5 millió 860 ezer forint, ez pedig nem 8 millió, bárhogy is nézem.

Akkor most nézzük meg mi az igazság az esküvők világában. Nézzük meg a tényeket! Ismerjük meg, mennyibe kerül egy esküvő?

Mennyivel nőtt átlagosan az átlag esküvő ára?

A tavalyi adatok rendelkezésre állnak, kellene egy idei számadat is, ami nem bemondásra születik egyvalakitől, hanem kéne egy felmérés erről…

El kell, hogy mondjam van ilyen adat. Gábor barátom, aki az ESZSZÉ tagja megcsinálta ezt a felmérést. A felméréséből kiderült:

mennyibe kerül egy esküvő

Mennyibe kerül egy esküvő?

„Egy átlag esküvő költsége 2023-ban 4 000 000 Ft és ebbe benne van a 200 fős lagzitól a 2 tanús és a 10 fős ebédes esküvő is. 1 vendégre eső átlagos költség pedig 50 000 Ft, ami budapesti viszonylatban 60 000 Ft. Egy átlagos lagzi létszáma pedig a szolgáltatókkal együtt kb. 80 fő.”

A számok nem hazudnak! A makacs tény az, hogy 27%-kal nőtt az esküvők ára. A vendéglétszám átlagosan 80 fő, ebben nincs változás a tavalyihoz képest.

Az egy főre vetített költség tavaly 36.443,- Ft volt, amit 27-28%-kal megemelve megkapjuk a friss kutatás eredményeit.

Mi történt, hogy fals infók jelentek meg?

Összefoglalva: a média ismét pánikkeltő hozzáállást tanúsított. Sutba dobta a tényeket és egyéni nyilatkozatokat felhasználva általánosított, így aztán az igazságtól elég messze sikerült kerülni.

Nézzük meg a teljes igazságot!

Az Így szervezitek ti a saját esküvőtöket felmérésben résztvevők úgy nyilatkoztak, hogy azért, mert nem tudták hogyan kell esküvőt szervezni, az esküvő teljes költségének 16,7%-ában elpazarolták a pénzüket.

Ha elfogadjuk a médiában olvasott 8 milliót, akkor ez az összeg 1.336.000 ezer forint. Ha a kutatásnak hiszünk, ami a valósághoz inkább közelít, akkor 668.000,- Ft elpazarolt pénzről beszélünk!!

Ez azért már annyi pénz, amiből egy kisebb esküvőt össze lehet hozni, ugye ebben egyetértünk? Ebből az összegből lehetne nagyobb esküvőd, szebb ruhád, vagy luxusnászutad is!

Ehhez viszont csupán egyetlen egy kell. Fel kell készülni a saját esküvőd szervezése előtt.

Hogyan lehet ezt megtenni? Az említett Így szervezitek ti a saját esküvőtöket kutatást felhasználva írtam egy könyvet, ami betekintést ad az esküvői ipar valóságos helyzetébe. Az első lépés, amit tenned kell, ha esküvő előtt vagy, hogy megszerzed ezt a könyvet.

Nagyon könnyű lesz, mert ezt most díjmentesen adom. Erre a sorra kattintva elérkezel ahhoz az oldalhoz, ahol az e-mail címedet megadod és máris elküldöm neked a könyved.

A könyvben bemutatom, hogy amit ma esküvőszervezés témában találsz az hova vezet. Vagyis az okozatot fogod látni. Amit még fontos tudnod, hogy tervezek egy online webináriumot, ami az okokról, miértekről és arról fog szólni, hogyan érheted el te is, hogy tökéletes esküvőd legyen.

Ha kéred a könyvet kattints a linkre, add meg az e-mail címed és ezen a címen foglak értesíteni az online webináriumról is, szóval ennyire egyszerű ez a történet.

Ne húzd az időt, hogy majd holnap, meg majd valamikor, meg még van idő az esküvőmig, mert az idő olyan gyorsan telik, hogy észre sem veszed és ott állsz majd az anyakönyvvezető előtt és akkor fog eszedbe jutni, hogy volt egy fickó, aki arról beszélt, hogyan lehet tökéletes az esküvőm, de akkor csak legyintettem. és ekkor már tragikusan későn lesz. 

Nem vesztesz semmit, egy kattintás, egy email cím és a neved, mert szeretem névre szólóan küldeni a könyvet… Ennyi ezt tovább nem kell ragozni.

Tehát a tanulsága ennek az írásnak, de ne is én fogalmazzam ezt meg…

Kinek hiszel jobban a médiának, aki nem szakértő és csak a szenzációra hajt, mert akkor tudja eladni a cuccát, az újságját, az online felületét, vagy annak hiszel, aki évtizedek óta esküvőkkel foglalkozik, aki hiteles forrásokat keres, aki szakértőként kutatja az esküvők világát?

A válasz a tiéd!

 

Publikálta: Nagy G. Csaba esküvőszakértő

Esküvődhöz ceremóniamestert, vőfélyt keresel? Ne keress tovább, a vofelymegoldas.hu oldalon vannak a legjobbak. Kattints erre a sorra.

Pin It on Pinterest