fbpx

Mielőtt elkezded szervezni az esküvődet ez a legfontosabb, talán a legfontosabb kérdés, amit tisztáznod kell! A kérdés kézenfekvő és vannak, akiknek nem egyértelmű, mert ezt tapasztaltam. Nem egyszer! Többször!

Miről is van szó? Találkoztam az esküvőjüket szervező, nevezzük Évának a menyasszonyt és Ádámnak a vőlegényt, mert ceremóniamestert kerestek az esküvőhöz.

Beszélgettem Évával és Ádámmal, gyakorlatilag azon a gondolati mezsgyén haladva, amiből tudom, hogy milyen stílusú esküvőt szeretnének, mi az álmuk? Aztán beszéltünk másról is, de ezt most hagy ne ecseteljem, mert a beszélgetés menete üzleti titok, nem akarom a kollegáknak megkönnyíteni az információszerzést 🙂

LOVE

A beszélgetés végén Éva és Ádám kinyilatkoztatta, hogy oké, megegyeztünk. (Bár ez nem meglepő, mert a beszélgetés elején is tudtam, hogy meg fogunk állapodni. Miből tudom? Na, ez is szakmai titok és most nem is értékesítési tréning a téma 🙂 .)

Most figyelj, mert most jön a lényeg:

Én: Oké, akkor megírjuk a megállapodást és a foglalót el tudjátok küldeni a bankszámlára, ez után postán küldöm a számlát. Jó így?

É+Á: Teljesen jó, mert holnap kapjuk meg a pénzt és akkor át is utaljuk.

Én: ??? Milyen pénzt?

É+Á: Tudod, nincs annyi pénzünk, hogy esküvőt szervezzünk ezért kértünk kölcsön, aztán majd a menyasszonytánc-pénzből visszaadjuk és úgy számoljuk marad is belőle kicsi.

Én: Álljunk meg! Számoljunk!

Előjött belőlem a korrektség, mert szerintem egy magára valamit is adó vőfély, ceremóniamester nem hajtja bele az álmába azt, akinek nincs fogalma az esküvők világáról, arról, hogy mi mennyibe kerül. A korrekt és valós tájékoztatás a jó vőfély, a jó ceremóniamester feladatai közé tartozik (legalábbis szerintünk).

Nézzük mi jött ki, csak arányokról beszélünk. Kijött, vendégekre vetítve, hogy az esküvőt, majd a lakodalmat 18-20 ezer forint / fővel kell kalkulálni. Ebben a gyerekek is benne vannak. A menyasszonytánc-pénzből várják a megtérülést. Ezért a következő kérdéseket tettem föl:

Én: Szerinted egy család, ahol két gyerek van, bedob 4×20 ezret?

É+Á: Valószínűleg nem, talán 20-at.

Én: A meghívott haverok szerintetek mennyit raknak be fejenként és adják oda közösen?

É+Á: 10-et, max. 15-öt.

Én: Szerintetek lesznek olyanok, akik nem fognak táncolni?

É+Á: Páran biztosan.

Én: Tudjátok nekem az a tapasztalatom, hogy a megtérülés 60-80 % közötti, ami azt jelenti, hogy nagy kockázatot vállal az, aki úgy gondolja, hogy a menyasszonytánc pénzből fedez mindent és még marad is neki eltapsolni valója.

A történet vége az lett, hogy inkább lakás felújításra fordította Éva és Ádám a kölcsönt.

Ebből már biztos kitaláltad, hogy mi a legfontosabb kérdés az esküvő szervezés előtt:

mennyiből szervezed az esküvődet

LÓVÉ

Mennyi pénzed van arra, hogy esküvőt szervezz? Biztos jó döntés, hogy hitelt veszel föl az esküvőd szervezéséhez?

“Ma az emberek tudják mindennek az árát, de semminek az értékét.”
(Oscar Wilde)

 

Tetszett? Oszd meg (és uralkodj)  😈

 

 

Pin It on Pinterest