fbpx

Sok minden hatást gyakorolhat az esküvődre, amire most még, az esküvőszervezés szakaszában nem is gondolsz. Párat megemlítünk, és biztosak vagyunk abban, hogy fogunk újat mondani. Olyan rajtad kívülálló hatásokról, erőkről, befolyásoló tényezőkről ejtünk szót, amit megakadályozni nem fogsz tudni, viszont tisztában kell lenned azzal, hogy bizony neked is veszélyben az esküvőd.

Elsőként kezdjük a legfontosabbal, az időjárástól lesz veszélyben az esküvőd. Erre semmi ráhatásod nem lehet. Azt fontos tudnod, hogy a szélsőséges időjárás leginkább nyáron feltűnő és talán a legkellemetlenebb is. Amikor olyan tikkasztó a hőség, hogy megmozdulni is szinte fájdalmas, akkor légkondis helyen sem esik jól a mozgás, nem hogy még a táncolás.

időjárás, technika ördöge, világesemények

Tavaly 4, azelőtt 6 hőségriasztás volt, de a szélsőséges hőingadozás is gyakori. Előfordult nyáron a nap közbeni 12 fok, vagy éppen az erősen szeles időjárás tudja megkeseríteni egy sátras, vagy egy teraszos helyen az esküvőt, illetőleg a lakodalmat.

Az esküvő helyszínét érintően demonstrációtól lesz veszélyben az esküvőd: az esküvőd előtt pár órával tudja meg a násznép, hogy a belváros le lesz zárva, így csak több kilométeres gyaloglással lehet a helyszínt megközelíteni. Emiatt a vendégek 2 órát késnek.

A technika ördögétől lesz veszélyben az esküvőd. A bérelt limuzinod félúton feladja a szolgálatot.

Előfordulhat, hogy a lakodalmadra igyekvő zenekar közlekedési balesetet szenved, vagy az esküvődre tartó szolgáltatónak meghibásodik az autója. A kamerában a memóriakártya megadja magát és nem lesz felvétel, meg fénykép…

Előfordulhat áramszünet, ami nem csak a lakodalmas helyszínen van, hanem az egész városban, mert az áram fővezetékre rádőlt egy fa és szétszaggatta a vezetéket.

Nehogy azt gondold, hogy nem történhet ilyen, ezek mind megtörtént esetek!

Mit lehet mégis tenni?

Az első és legfontosabb, hogy az esküvő szervezése során nagyon aprólékosan és körültekintően szükséges eljárnod. A fentiek közül találsz olyat, ami ellen szervezési intézkedést már az esküvőszervezés szakaszában meg tudsz tenni.

Megteheted azt is, hogy az esküvődön kiborulsz, hisztizel és mindenkit hibáztatsz. Olyan esetekben, ami szűk körben marad, vagyis benneteket érint, és a násznép észre sem venné, de ennek ellenére a lelki nyugalmad felborul, rögtön észre fogja venni mindenki, hogy valami baj van és ez kihatással lesz az egész rendezvényre.

esküvőre is jól jöhet

A legbölcsebb, ha ilyen esetekben elengeded a problémát. Magyarul NE foglalkozz vele, vedd be a lesz*rom tablettát.

 

Most jöjjön az amire nem is gondolsz, egy olyan világesemény amitől veszélyben az esküvőd

Na de folytassuk, mert az esküvőd veszélyeztetve van különböző sporteseményektől is. Ezek közül a legfontosabbak az Olimpia, valamint a foci világbajnokság és a foci európabajnokság.

Az Olimpián a vízilabda, különösen, amin a magyar csapat játszik fontos az embereknek, de ez eltörpül a foci vb és eb hatása mellett.

Ugyanis a futball bajnokság több héten keresztül zajlik. Idén a világbajnokság több mint 4 héten keresztül veszélyezteti az esküvőket. Ez a péntekeket és szombatokat számolva 10 nap, ha a hét közbeni esküvőket számoljuk, sokkal több esküvőt érint, mint elsőre gondolnád.

Mi lesz?

Az esküvődre sok focirajongó hivatalos. Ezek az emberek tévét fognak keresni és találni is fognak, ha nincs a helyszínen, akkor a közeli kocsmában, vagy benzinkúton meg fogják lelni. Az esküvős helyszínről elsomfordálnak és feltűnően sokan hiányozni fognak.

Ha most megint arra gondolsz, hogy ez fantázia szüleménye, akkor tévedsz. Az esküvői szakmán belül megéltem már 4 Labdarúgó Világbajnokságot, valamint 4 Labdarúgó Európa-bajnokságot, vagyis az esküvőd veszélye valós.

Mit tehetsz?

Az esküvős, lakodalmas helyszínnel megbeszéled, hogy minden tv-t gyűjtsenek a raktárba, vagy az elektromos kábeleket szedjék össze. Megfizeted a közelben levő kocsmát, benzinkutat, hogy ne nyissanak ki. Összegyűjtöd az esküvődre érkezőktől a mobiltelefonjaikat, vagy katonai technikát bérelsz és megszünteted a mobil internetet. Így zavartalan lesz az esküvőd és majd a lakodalmad is.

Ez azért elég drága mulatságnak tűnik. Ha ezt nem tudod megtenni, akkor a legbölcsebb dolog, amit tehetsz, hogy együtt tartod a násznépet. Vagyis egy helyszínre érdemes beállítani egy tévét, akár a bárpulthoz, akár a tánctérhez és szépen lehalkítva hadd menjen.

Szervezési megoldásokat is alkalmazhatsz annak érdekében, hogy az esküvői program közé beépüljön a foci, vagy foci témájú esküvőd is lehet, ha te is focirajongó vagy.

A lényeg, hogy ha az esküvő szervezése során nem voltál elég körültekintő, vagy ha elháríthatatlan esemény veszélyezteti az esküvődet azt hisztizéssel, dühöngéssel nem fogod tudni megoldani.

A cikket Nagy G. Csaba esküvőszakmai szakértő írta

Pin It on Pinterest