fbpx

Mi történik, ha nem sikerül jól az esküvőd? Mi lehet az esküvői rémálom ellenszere? Ebben az írásban, kezdő lépésként bemutatom, hogy miért speciális rendezvény az esküvő. A következő lépésben bemutatom, mit lehet tenni, ha az esküvői rémálom valóra válik. Majd zárásként arról adok információt, hogyan lehet messziről elkerülni az esküvői rémálmot, a rossz esküvőt.

Mielőtt az esküvői rémálom témába belevágunk, azt kell megérteni, hogy az ESKÜVŐ az egy SPECIÁLIS RENDEZVÉNY

Az esküvő egy nagyon rendkívüli és különleges esemény. Ugyanis az esküvő több okból speciális.

1.)

  • Az egyik, hogy különlegesebb a születésnapnál, de mindenféle ünnepnél, mert ezek az ember életében nagyon sokszor vannak. Szülinapod minden évben van, de esküvőd az egész életed során (általában) csak egyszer van.

Józan paraszti ésszel belegondolva, ha elrontod a szülinapi bulidat, mondhatod, hogy nem baj, a következő jobban fog sikerülni és gyakorolhatsz évről évre, míg egyszer csak sikerül tökéletes szülinapi bulit csinálni.

Ugyanezt az esküvődnél nem mondhatod el, mert nem lesz következő.

2.)

  • A másik speciális meghatározója az esküvőnek, az pont az előbbi rendkívüliségből fakad. Nem lehet próbálkozni, mert nincs rá lehetőség.

3.)

  • A harmadik az, hogy mindenki azt várja, hogy a saját esküvője tökéletes legyen, de nem sokat tesz ezért.

4.)

  • A negyedik speciális tény, hogy akkor derül ki, hogy jól szervezted a saját esküvőd, amikor az már késő. Az esküvő napján fogsz szembesülni a szervezési hibákkal.
esküvői rémálom és a tökéletes esküvő

Inkább videón néznéd? Koppints a képre

Mit lehet olyankor tenni, ha mégsem sikerül jól az esküvő és az esküvői rémálom valóra válik?

Ilyenkor már nem tehetsz sokat. Nyelhetsz egy nagyot és jóképet vághatsz hozzá, de hiába szórod porcukorral a kutyagumit, az nem fog ízletes süteménnyé változni. Aztán majd megpróbálod elfelejteni… Szeretnéd ennek a bizonyítékát látni? Beszélgess olyan emberekkel, akiknek 5-10-15 éve vagy több ideje volt az esküvője. Kérdezd meg tőlük, milyen volt az esküvőd?

A legtöbben azt fogják válaszolni, hogy „megvolt”, „túléltük”.

Az életed egyik rendkívüli eseményére készülsz és majd úgy akarsz rá emlékezni, hogy megvolt, vagy túlélted?

Az esküvődre nagyon sok pénzt el fogsz költeni, ezért az elvárásod, hogy tökéletes legyen, teljesen rendben van. Az viszont nincs rendben, hogy ennek érdekében nem teszel meg mindent. Tökéletes esküvőt akarsz? Nem akarod, hogy a rosszul sikerült esküvői rémálom valóra váljon?

Akkor…

Ismerd meg az esküvői rémálom ellenszerét

Ha az esküvőd nem sikerül jól, az nagyon frusztráló lesz egy darabig, ez biztos.

Két dologra kell felkészülni, amire nem lesz ráhatásod. Nem fogsz tudni az emberi szervezet sebezhetőségén változtatni (pl.: valaki beteg lesz, balesetet szenved, stb.), továbbá az időjárást sem fogod tudni befolyásolni.

Ezeket a tényeket el kell fogadni, ezeket nem tudod befolyásolni, megváltoztatni.

Ugyanakkor az összes többi összetevőre, ami egy átlagos esküvőnél nagyjából 70, ráhatásod van. Ezeket az összetevőket kell jól összerakni.

Két lehetőség van az esküvői rémálom messze ívben történő elkerülésére

Az első lehetőség:

  • Saját magad szervezed azonban ahhoz, hogy az esküvőd ne rémálom legyen ismerned kell a szervezés folyamatát.
  • Ismerned és használnod kell a rendelkezésedre álló informatikai eszközöket és ezeket szükséges használnod a jó esküvőd sikere érdekében.
  • Választanod kell esküvői szakértőt, aki tapasztalt az esküvők világában és ne szégyelld megkérdezni ha valami nem világos.
  • El kell fogadnod, hogy tapasztalatlan vagy, ezért tanulnod kell, mert nem szervezted meg a saját esküvőd 10-szer, 5-ször, de még egyszer sem.
  • Fogadd el, hogy az esküvői előkészületek rengeteg munkával és stresszel járnak, ha nem tudod a szervezési szakma lépéseit.

Ha nem tanulod meg, hogyan szervezheted jól a saját esküvődet, akkor az álom esküvő helyett rémálommá vált esküvőd lesz. Vagyis tanulnod kell!

A második lehetőség, ha tökéletes esküvőt szeretnél, hogy:

  • fogadsz egy leinformálható nagyjából 10 éve esküvőszervezőként aktívan dolgozó esküvőszervezőt.

Miért kell ennyi tapasztalat? Ehhez ezt a bejegyzést olvasd el.

 

Harmadik lehetőség nincs, az esküvői rémálom elkerülésére

Sajnos ez így van. Úgy gondolod nincs igazam?

Vajon miért gondolod, megérzésből? Ne feledd, közel 1.000 esküvő tapasztalatom van. 1996-ban léptem be az esküvők világába. Neked mennyi a tapasztalatod?

Vagyis, ha nem tanulod meg, hogyan szervezd jól a saját esküvőd, vagy nem áldozol tapasztalt esküvőszervezőre, akkor a szerencsében bízol. Hazárdjátékként kezeled a saját esküvőd és kockáztatod, hogy az esküvői rémálom valósággá válik.

Pin It on Pinterest