fbpx

Az ingyenes esküvőszervezési tanácsok hatalmas népszerűségre tettek szert, mivel segíti az esküvői szolgáltatókat az ügyfélszámuk növelésében. Ezek az esküvőszervezés mikéntjéről szóló tippek látszólagos szakértelemre utalnak, ami megnöveli a párban az esküvői szolgáltató iránti bizalmat.

Marketing szempontból ez nagyon hatékony módszer, és ha megnézzük az esküvői szolgáltatók weboldalait, láthatjuk, hogy fotósok, DJ-k, esküvőszervezők, ceremóniamesterek, videósok, dekorosok stb. mind alkalmazzák ezt a marketing fogást, és osztják az ingyenes tanácsokat. Ám ezeket az esküvőszervezési tippeket válogatás és rendszer nélkül, ömlesztve adják. Az esküvőszervezéssel kapcsolatos információkból ezért csak egy hatalmas zűrzavaros valami alakul ki a fejekben, amiből kevés sikerrel lehet valami hasznosat kihámozni.

Az esküvőszervezés könyörtelen igazsága

De térjünk rá a kegyetlen igazságra: az ingyen adott esküvőszervezési tanácsoknak csak egy célja van. Az, hogy az esküvői szolgáltató szerződést kössön a weboldal látogatójával. Az a céljuk, hogy a látogatónak (azaz a menyasszonynak) olyan érzése legyen, hogy itt olyan ismereteket kapok, amelyek segítségével megszervezhetem az esküvőmet.

Azonban az ilyen ingyenes esküvőszervezési tanácsok valódi célja az, hogy az esküvői szolgáltatót hozzáértőnek és megbízhatónak tüntessék fel, hogy a szolgáltatásukat eladhassák.

az esküvőszervezés

az esküvőszervezés

Le vagy döbbenve?

Pedig így van. És ha őszinte akarok lenni veled, el kell mondanom, hogy eredetileg az én oldalaimon is ebből a célból voltak esküvői tanácsok. Illetve a vőfélymegoldás oldalon még most is van.

Azonban pár évvel ez előtt történt valami, ami ráébresztett arra, hogy ez így nagyon nincs rendben. Sok menyasszony panaszkodott arról, hogy nem talált hasznos információt az esküvőszervezéssel kapcsolatban, és tanácsokat kérnek egymástól esküvői fórumokon, és csoportokban.

Ez egyszerűen hihetetlen! – gondoltam.
Emberek, akiknek még nem volt esküvőjük tanácsot osztanak. De hiszen nincs tapasztalatuk, mégis bátran osztanak tanácsokat, és mások elfogadják?

Ha ez alapján indulunk el, akkor akár orvosi tanácsokat is adhatnának ezek az emberek, bár lehet meg is teszik… Mi a véleményed erről?

 

Tehát sok „amatőr” esküvőt láttam. Biztosan állítom, hogy felelőtlen dolog belevágni az esküvőszervezésbe tapasztalat és tudás nélkül. Ugyanolyan kockázatos dolog, mint jogosítvány nélkül beülni az autóba és vezetni.

Nem hiszed? Találkoztál már az így szervezitek ti a saját esküvőtöket kutatással?

Akkor elmondom neked, hogy a kutatásban friss házasok vettek részt. Ők mind tehát 100%, azt állította, hogy van pazarlás. Ennek mértéke a válaszolók 94%-a szerint 5 és 50% közötti.

Az oka annak, hogy feleslegesen elégették a pénzüket az az, hogy nem rendelkeztek szervezési ismerettel, mert nem tanulták sehol.
Ha ezek után sem hiszed, nem tudok veled mit kezdeni. A baj ezzel az, hogy tragikusan későn, az esküvőd napján derül ki, hogy jól szervezted-e, hogy gondoltál-e mindenre, de ekkor én már nem fogok tudni segíteni neked.

Az Így szervezitek ti a saját esküvőtöket kutatás eredményeit ide kattintva találod

Az esküvő sikere ezen múlik

Mivel tanultam menedzserelméletet, és dolgoztam multinacionális vállalatoknál és magáncégeknél egyaránt, rendelkezem széleskörű tapasztalattal. Ráadásul láttam más gazdasági területek működését is, ezért képes voltam elemezni a helyzetet, és rájöttem, hogy a menyasszonyoknál hiányzik három kulcsfontosságú dolog. Ez a kulcsfontosságú dolog a három „E”.

Az Emberek, az Erőforrások és az Eszközök.

Az esküvőjüket szervezők nem tisztázzák rendesen az erőforrásaikat, és nincsenek tisztában a használható eszközeikkel sem.

Ki lehet a hibás?

Nem lehet hibáztatni egyetlen menyasszonyt sem azért, mert nincs tapasztalata az esküvőszervezés terén. Ezzel a hiánnyal azonban nagyon bátran vágnak bele az esküvőszervezésbe, és ezért minden tiszteletem és elismerem! Nagy erőfeszítéseket kell tenniük ahhoz, hogy valami sikeresen megvalósuljon. Ezért találkoztam sok síró menyasszonnyal, akik képtelenek megbirkózni az esküvőszervezés nyomásával.

A kutatás is rávilágított, hogy nagyon nincs rendben valami az esküvőszervezéssel, az esküvői iparral. A legnagyobb probléma az volt, hogy nem lehetett találni olyan összehangolt, rendszerezett szakmai anyagot, amely segítene az esküvőszervezésben. Hiába kerestem az interneten, sehol nem találtam ilyet.

És nem lehetett hibáztatni egyetlen menyasszonyt sem, mert nem tanulta meg az esküvőszervezés folyamatát, mivel nem voltak hozzáférhető oktatási anyagok.

Ez az információ megdöbbentett, és arra ösztönzött, hogy változtassak a hozzáállásomon. Elhatároztam, hogy nem csupán néhány morzsát osztok meg a tudásból, hanem létrehozok egy olyan platformot, amely tényleges esküvőszervezési tudást nyújt.

Itt van az  esküvőszervezés összes ismerete

Így született meg a ProMiGo, egy weboldal, amely a menyasszonyoknak szóló esküvőszervezési ismereteket nyújtja. Nagy energiát és időt fektettem ebbe a projektbe. Elkészítettem az oktatási tematikát, az oktatási anyagokat, elkészítettem a videós leckéket és összeállítottam kiegészítő információkat tartalmazó anyagokat. Ez a folyamat mintegy 8 hónapot vett igénybe.

Kíváncsi vagy, hol található ez a tudás halom?

A ProMiGo elérhető a meses-eskuvo.hu weboldalon. Ez az egyetlen hely, ahol rendszerezett és hasznos tudást találsz az esküvőd tökéletes megszervezéséhez.

Az első lépés az elmélettel kezdődik, ahol megtanulod, hogyan kell rendszerszemlélettel gondolkodni az esküvőszervezés során. Ezután bemutatom a lépéseket, amelyeket az esküvőd napjáig kell megtenned.

Vagyis tanulod, tervezed, majd szervezed.

Ha információt keresel az esküvőszervezéssel kapcsolatban, akkor azt ajánlom, hogy a ProMiGo legyen az első és egyetlen oldal, amit megnézel.

Hiába keresgélsz más helyeken, csak morzsákat fogsz találni, amelyeket az esküvői szolgáltatók szerződéskötésre használnak. De ha elolvastad eddig a cikket, már tudod ezt. Nézz körül az interneten, sehol máshol nem találsz olyan oldalt, amely kifejezetten az esküvőszervezési tudás átadására jött létre. Csak egyetlen oldal foglalkozik ezzel, és az a ProMiGo a meses-eskuvo.hu oldalon. Tehát keress rá az oldalra, amely tényleges esküvőszervezési tudást kínál.

Az esküvőszervezési tudás megszerzése alapvető fontosságú, hogy a menyasszonyok biztonságban érezhessék magukat az esküvőjük szervezése során. Az ingyen adott tanácsok általában nem nyújtanak kellő információt és iránymutatást a szükséges lépésekhez.

Éppen ezért hoztam létre a ProMiGo oldalt, ahol strukturált és szakmai alapokon nyugvó esküvőszervezési tudást találsz. Az oktatási tematika, a videós leckék és a kiegészítő anyagok segítségével lépésről lépésre megtanulhatod, hogyan szervezd meg tökéletesen a saját esküvődet.

Tehát ne vessz el a rengeteg zűrzavaros információ között az interneten. Inkább látogass el a ProMiGo oldalra, ahol megbízható és hasznos esküvőszervezési tudást találsz. Tarts velem, és légy biztos abban, hogy az esküvőd szervezése a legjobb kezekben van.

 

Ha bármilyen kérdésed van, ne habozz feltenni. Örömmel segítek neked az esküvőd szervezésének folyamatában.

Nagy G. Csaba esküvőszakértő

Pin It on Pinterest