fbpx

Miért tévednek a menyasszonyok veszélyes területre? Elszomorító az igazság, amit az esküvői kutatás eredménye mutat.

Az esküvői kutatás eredménye

A legfrissebb esküvői kutatás szerint az esküvőjüket szervezők 63,6%-a esküvői szolgáltatók honlapjáról szerez információt a saját esküvője szervezéshez.

Nem csodálkozom ezen, mert nincs megfelelő információ azoknak, akik a saját esküvőjüket szeretnék jól szervezni, de könnyen elérhetőek az esküvői szolgáltatók által adott tippek, praktikák.

A legtöbb internetes felületen friss, az esküvői iparba belépő, kezdő szolgáltatóval találkozhat a menyasszony és a vőlegény, hiszen ők vannak a legtöbben… és…

… és… nagyon kell nekik a munka, ezért ők esküvői tippeket, ötleteket, szervezési tanácsokat tesznek közzé.

Az a menyasszony, aki az esküvői szolgáltató honlapjáról szerez a saját esküvője szervezéséhez információt az ingoványos területre téved.

esküvői kutatás

Miért téved veszélyes, ingoványos területre, az a menyasszony, aki a saját esküvője szervezéséhez esküvői szolgáltató internetes felületéről szerez információt?

Mert aki megosztja a tippet, az információt, az nem a téma szakértője, csak valamelyest ismerője.

Ennek okát ebben a cikkben leírtam és meg fogsz lepődni, hogy miért számít akár 8 éves tapasztalattal még mindig kezdőnek az esküvők világában a szolgáltató.

Azért veszélyes játék ez, mert igazság szerint nem kap megfelelő információt az esküvőjét szervező pár ahhoz, hogyan szervezze jól a saját esküvőjét.

 

Mégis mit kap, mi a célja ezeknek az esküvői tippeknek?

Balgaság azt gondolni, hogy ezeknek az esküvői ötleteknek, tippeknek célja az, hogy megtanítsa az esküvőjét szervezőnek azt, hogyan szervezze a saját esküvőjét.

Ezeknek az írásoknak az a célja, hogy az esküvői szolgáltató szerződést tudjon kötni, hogy munkája legyen. Ezt úgy hívják, marketing csali, de nevezik még marketing horognak (angolul: marketing hook).

A fizikai termékeket árusítók csalija a termékminta, vagy a nyomott áron kapható sajtosstangli, vagy fánk. Ilyen a vidd haza a gépet próbáld ki, vagy szoftver esetében használd 10 napig ingyen… gondolom már találkoztál ilyenekkel.

A szolgáltatói szektor marketing csalijára jellemző:

  • ingyen adják és
  • valamilyen tudás megosztásba, vagy
  • titok felfedésébe csomagolják.

Az esküvői-iparban gyakran az ingyen letölthető esküvői játékok gyűjteménye a csali, illetőleg a leggyakrabban az ingyen adott esküvői ötletek, tippek a jellemzők.

Az esküvői marketing csalinak az a célja, hogy a hal, vagyis a menyasszony, vagy a vőlegény ráharapjon. A horgász, az esküvői szolgáltató pedig kifogja, szerződést kössön a hallal, vagyis a menyasszonnyal és a vőlegénnyel.

Látható, hogy az esküvői kutatás alanyai, vagyis a saját esküvőjüket szervező menyasszonyok majdnem háromnegyede ingoványos területen lépked, amikor a saját esküvőjének a szervezéséhez keres információt. Ugyanis az az információ, amit ingyen adnak, annak az a célja, hogy szerződést kössön a szolgáltató és a cél, igazság szerint nem a tanítás.

 

Tehát a cél másról szól!

Ha még nem teljesen világos, akkor itt egy könnyen érthető hétköznapi példa:

Tegyük fel, hogy szeretnél jogosítványt szerezni, és bemész egy autószalonba, vagy az út széli autókereskedőhöz és nézegeted az autókat.

Beszélgetsz az eladóval, aki elmondja, hogy ez aztán nagyon fekszi az utat, ez keveset fogyaszt, az többet, emitt automata váltós, az elektromos…

… Kicsit arrébb nagyon szép lila látható, ami nagyon feltűnő, így már messziről látni fogják, hogy te érkezel…

Ettől csak elalész és vágyaid keletkeznek, de nem fogsz megtanulni autót vezetni. Jogsid meg pláne nem lesz!

A kereskedő célja az, hogy eladja neked az autót.

Ez az, amikor az esküvői szolgáltató honlapjáról azt szeretnéd megtanulni, hogyan szervezd a saját esküvőd.

Azonban, ha tényleg meg szeretnél tanulni vezetni és jogsit szeretnél, autóvezető képzésre kell járnod. Ott tanulsz elméletet ez a KRESZ, majd ez után jöhet a gyakorlat!

Beülsz egy autóba egy OKTATÓVAL! hogy nehogy baja legyen a kocsinak, na meg neked. 

Az oktató célja, hogy megtanulj vezeti és jogsid legyen. Ő nem akarja az autót eladni neked.

Ugye most már világos, kislány?? 💡 😎 

 

Mit tanácsol az esküvőszakértő?

Javaslatom azoknak, akik, a saját esküvőjüket szervezik, hogy olyan helyet keressenek, ahol kifejezetten azt tanítják, hogyan szervezzék a saját esküvőjüket.

Ugyanis amikor ténylegesen a cél az, hogy az esküvőjét szervezőket arra tanítsa, hogyan szervezhetik jól a saját esküvőjüket, akkor az a saját esküvő szervezésének fortélyait tanítja az elmélettől a gyakorlatig és nem mást.

 

A cikket Nagy G. Csaba esküvőszakértő írta
Azoknak segítek, akik a saját esküvőjüket szervezik, hogy ne legyen több elrontott esküvő.

Pin It on Pinterest