fbpx

A 4 legismertebb esküvői szokás hazánkban, hogy a menyasszony visel valami régit, valami újat, valami kéket és valami kölcsön kapott dolgot. Tudod mit jelentenek ezek az esküvői szokások? Most ötleteket is adunk, hogy mi lehet az a ruhadarab, vagy kiegészítő, amit viselhetsz.

Ezek a legismertebb esküvői szokások, de ennél jóval több létezik. Ha kíváncsi vagy, olvasd el azt a cikkünket is, amiben 26-ot gyűjtöttünk össze. Itt találod az esküvői babona írásunkat

Ennyi kitérő után térjünk vissza a legismertebbekhez és ötletet is fogunk adni, hogy mi lehet az a ruhadarab, vagy kiegészítő, aminek a viselésével ennek a szokásnak megfelelsz. Persze nem kötelező a megfelelés, ha nem vagy babonás…

Kezdjük a 4 legismertebb esküvői szokások sort a Valami régivel

A régi viselése az elmúlt időszakot, a lánykori életet, a hajadon éveket szimbolizálja, de ugyanakkor azt is jelenti, hogy nem feleded az ősöket és hogy honnan jössz.

Lehet, hogy az anyukád, vagy a nagymamád menyasszonyi fátyla lesz ez a ruhadarab, vagy egy kis szütyő, esetleg kesztyű, de lehet egy nyakék is ami illeszkedik a menyasszonyi ruhához a hajadhoz és sminkedhez.

Következzen a Valami új

Az új az ismeretlen jövőt szimbolizálja. Az újdonság mindig magában hordozza azt, hogy hatással lesztek egymásra. A jövő alakítása rajtad múlik és ha kényelmetlen, úgy alakítod a dolgokat, hogy kényelmes legyen számodra. A valami új beteljesítő jóslatának megfelelően leggyakrabban a menyasszonyi cipőt szokták választani, de lehet egy fülbevaló, vagy hajtű is. Amennyiben megvásárlod a menyasszonyi ruhád, akkor máris megvan az új dolog.  

Most jöjjön a Valami kék

valami kéket

A kék szimbolizálja a hűséget. Ha kék a szemed már nem is kell nagyon gondolkodni, bár azt nem viselik, ezért törjük még kicsit a fejünket, mert ugye, olyan dolog kell, amit viselsz, vagy hordasz. A haj az már viselet és egy kis hajfestéssel hozzájárulhatsz a babona beteljesítő erejéhez, úgy ahogy a fényképen is látod. 😀 

Leggyakrabban a kék harisnyakötőt részesítik előnybe a menyasszonyok, de lehet ez egy kék köves fülbevaló, vagy gyűrű, vagy akár a bugyid, de a csokrodban is lehet kék szín.

A végén a legnagyobb odafigyelést igénylő, Valami kölcsön kapott dolgot nézzük meg az esküvői szokások közül

Amit kölcsön kérsz, arra vigyáznod kell. Sokkal jobban, mint a saját dolgodra, ezért az esküvőben a szerelmeteket szimbolizálja a kölcsön kapott dolog. A leggyakrabban a menyasszonyi ruha szokott a kölcsön kapott ruha lenni, aminek a menyasszonyi ruhakölcsönzők örülnek a legjobban 🙂 Viszont lehet az egyik barátnődtől kölcsön kapott fülbevaló, nyaklánc, vagy gyűrű, de lehet egy stóla is.

Cikkem elején írtam, hogy összegyűjtöttünk 26 esküvői babonát, aminek az az érdekessége, hogy él és virágzik az esküvői babonaság. Nem hiszed? Olvasd el és meglátod és ha nem lenne elég és nemzetközi vizekre eveznél, itt találsz 7 nemzetközi esküvői szokást.

 

Bízom benne, hogy hasznos és szórakoztató volt ez a kis összefoglalás, ha így van, oszd meg, hogy minél több menyasszony tudjon róla!

 

A cikket Nagy G. Csaba esküvőszakmai szakértő írta. Minden jog fenntartva!

esküvői szokás

Pin It on Pinterest