fbpx

Miért az egyik legfontosabb esküvőszervezési lépés a jó cél meghatározása, az esküvőd szervezésekor? Ahhoz, hogy ezt megtanítsam neked, kezdjük az elején. Onnét, hogy megkérik a kezed.

Mi szokott általában történni ilyenkor? A fiúk valamilyen vicces, meghökkentő, vagy teljesen hétköznapi módon oldják meg a lánykérést. Abba most nem megyek bele, hogy ez jó, vagy nem, hanem inkább az esküvő szervezés oldaláról és a hölgyek szempontjából szeretném megmutatni neked, hogy mi történik ilyenkor.

cél

cél

Hihetetlen felemelő boldogság érzés járja át mindened. Vagy valami ilyennek megfelelő érzésben úszol. Ebben ugye igazam van?

Ez után jön egy elhatározás, általában mindkét fél részéről, vagyis a nő és a férfi részéről, akiket innét menyasszonynak és vőlegénynek hívunk, hogy tartsunk esküvőt.

Oké. Eddig teljesen tipikus az események menete.

Az is tipikus, hogy a menyasszonyok szervezik az esküvőt és a feladatok 90%-át a menyasszonyok és csupán 10%-át a vőlegények végzik el. Sok esetben ez a szám 100%, a nők javára.

Na de kanyarodjunk vissza, megvolt az eljegyzés, majd az elhatározás, hogy legyen esküvő. Ekkor csomó feladat szakad a nyakadba. Ebben a helyzetben még nem is tudod, hogy mennyi feladat is vár valójában.

A menyasszonyokat 3 csoportba lehet ilyenkor sorolni:

  1. azok, akik csak úgy belevágnak az esküvőjük szervezésébe és mennek a saját fejük után;
  2. azok, akik belevágnak az esküvőjük szervezésébe, de menet közben rájönnek, hogy kellene valami tudás;
  3. azok, akik megtanulják az esküvőjük szervezésének mikéntjét, majd ez után kezdenek neki.

Az első csoportban van, hogy nem is jutnak el az esküvőig, mert menet közben rájönnek, hogy hiányosságuk van, de nem akarják megoldani. Akik ebben a csoportban vannak és eljutnak az esküvőig nagyon sok konfliktuson, szenvedésen mennek keresztül.

A második csoportban van a legtöbb menyasszony. Ebben a csoportban van, aki az első csoportból kerül át, abban a pillanatban, hogy felfedezi, hogy hiányossága van és ez ellen tenni akar. Illetve itt vannak azok a menyasszonyok is, akik az után a döntés után, hogy legyen esküvőnk, nekiállnak szervezni valamit és közben keresik a választ arra a kérdésre, hogy hogyan szervezzem az esküvőm?

A harmadik csoportban levők, akik a legkevesebben vannak, rájuk az a jellemző, hogy majd 1, 2 év múlva lesz esküvőjük, vagy még mielőtt bármilyen szervezési lépést tennének felteszik a kérdést, hogy szervezzem az esküvőm?

Tudom, hogy te a második, vagy a harmadik csoportban vagy. Az átlag a 2. csoport.esküvőszervezési lépés

Aki a 2. csoportban van, azokra ez jellemző: szedegeti az információkat és első esküvőszervezési lépésként esküvői helyszínt, és esküvői szolgáltatókat keresgél.

Ha te is ezt csinálod most, akkor azonnal hagyd abba!

Azért, mert ez nem jó így. Ez olyan, mint amikor valaki beül egy autóba, és elkezdi vezetni, úgy, hogy soha nem vezetett. Nem tudja a vezetési technikát, nem ismeri a korlátokat, vagyis a közlekedési szabályokat sem. El fog jutni valahova és az is lehet, hogy el fog jutni oda, ahova szeretett volna, de milyen áron?

Szerinted meg fog izzadni? Szerintem biztos. Szerinted stresszes lesz ez az út? Szerintem biztos.

De mit is KELLENE csinálni? Minek kell az első esküvőszervezési lépésnek lenni?

Örülök, hogy itt vagy és megtanulhatod, hogy is kellene nekiállni. Az első esküvőszervezési lépés, még mielőtt bárkivel is kapcsolatba lépnél a TERVEZÉS.

A tervezést is több lépésre kell bontani és a tervezés legelső lépése a CÉL meghatározása. A cél meghatározásának szempontjait és fontosságát a ProMiGo közösségi felületen a 9. leckében mondom el.  

Koppints ide, hogy elérd.

Eszembe jut Seneca mondása „Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart.”

Te ugye pontosan tudod, hogy melyik kikötőbe tartasz?

Szóval a tervezés legelső lépése a cél meghatározása. Nagyon pontosan végezd el a cél meghatározást.

Akkor csinálod jól, ha megválaszolod azokat a kérdéseket, amit a ProMiGo felületen a 9. tanításban bemutatok. Ha nem éred el, akkor válts tagságot, amit ide koppintva tehetsz meg. 

A cikket írta és a cikkben felhasznált kutatást készítette: Nagy G. Csaba esküvőszekértő

Pin It on Pinterest