fbpx

Mielőtt mindenki azt feltételezné, hogy egyértelmű az orgazmus és esküvőszervezés kapcsolata, elég csak a nászéjszakára gondolni. Elárulom, hogy nem ez a kapcsolat! Ugyanis a legtöbb nászéjszaka azzal telik, hogy a fiatal pár ágyba zuhan és alszik egy nagyot.

Az orgazmus és esküvőszervezés ideális esete

Az esküvőszervezés időszakát, valamint az esküvőt, ha grafikonon ábrázoljuk, hasonlít az orgazmusgörbéhez. Van egy hosszú, emelkedő szakasz, aztán hirtelen megemelkedik elér a csúcshoz és az idő tengelyén süllyed az eredeti szintre az izgalom.

Az esküvőszervezés szinte hasonló, hiszen az esküvő előtt 8-15 hónappal még nem lehet nagy izgalomról beszélni, de ahogy közeledik az idő az esküvőhöz, az izgalom is egyre növekszik.

orgazmus és esküvőszervezés

kopp a képre, ha videón néznéd

Az orgazmus és az esküvőszervezés megértése

Az orgazmus és az esküvőszervezés hasonlóságának megértése lehetővé teszi az ifjú párok számára, hogy jobban átéljék és élvezzék a saját esküvőjüket, mint élményt.

A csúcsra jutást megelőzi sok-sok tennivaló, feladat. A feladatok megoldását közösen végzi a pár, ugyanúgy, mint amikor szexuálisan együtt gyűrik a lepedőt.

A feladatok megoldása, készre jelentése elégedettségérzést és jóleső érzést vált ki, mondjuk azt, hogy (orgazmus)élmény érzés alakul ki.

Az esküvőszervezés folyamata hasonlít a hosszú előjátékhoz, amely a csúcspont felé közelít. A pár először csak tervezget, keresgéli az időpontot, de ebben a szakaszban még nagy izgalom nem jelentkezik. Nincs nagy várakozás érzésük sem.

Aztán ahogy telik-múlik az idő és közeledik az esküvő napja az izgatottság is hirtelen emelkedik. Majd ahogy közeledik a csúcs, már szinte nem is létezik külvilág.

Az esküvőszervezés során az ifjú párnak számos döntést meg kell hoznia, és ezek a döntések közvetlenül hatással vannak az izgalmukra és az elégedettségükre.

Az orgazmus és az esküvő közötti hasonlóság továbbá még az is, hogy a fiatal pár a beszélgetéseik során az izgalmat és az elégedettséget fokozó tényezőket átbeszélik. Ezek a beszélgetések elősegítik az egymás megértését, igy sokkal jobban meg tudják érteni egymás szükségleteit és vágyait.

Az esküvőszervezés és az orgazmus hasonlóságának megértése segíthet abban, hogy jobban átéljétek az esküvői élményt, és az esküvő utáni életetek is boldogabb és elégedettebb legyen, ami tele van élményekkel és kalanddal.

Az előbb vázolt orgazmus és esküvőszervezés ideális eset, de mi a rideg valóság?

A kutatásom szerint az esküvőszervezési feladatokat 90%-ban a nők végzik.

Pontosabban a felmérésben részt vevők több, mint 3/4-e 80-85-90-95%-ot jelölt, arra a kérdésre, hogy hány százalékban végzi ő az esküvőszervezés feladatait.

esküvőszervezés feladatmegosztás

Ebből az látható, hogy nincs meg az, ami az ágyjelenetnél, hogy közösen érjünk a csúcsra, hiszen az egyik fél nem, vagy csak ímmel-ámmal vesz részt a feladatok elvégzésében.

A csúcshoz közel, vagyis az esküvő előtti napokon, a fókusz szanaszét esik, mert a tapasztalatlanságból fakadóan, hirtelen olyan tennivalók tűnnek elő a semmiből, amit hetekkel vagy hónapokkal előbb kellett volna megoldani.

Balgaság lenne mindezek után várni az orgazmust, az élményt az esküvő napján, mert ebbe a folyamatba bele van kódolva, az élmény elmaradása.

Az esküvő után az izgalmi görbe zuhanni kezd, úgy, hogy nem ért el a csúcsra, és az idővel már csak olyan emlékké korcsosul, amire úgy emlékeznek vissza, hogy megvolt az esküvő. Vagy rosszabb, túléltük a napot.

A reprodukció bele van kódolva az emberbe, ahhoz, hogy valaki kielégítő szexuális élményhez jusson tapasztalás, tanulás, gyakorlás is kell.

Tehát amit ezzel mondani akarok, hogy a szimpla közösülés az mindenkinek megy. Ez után nem mondhatja senki, hogy élmény volt, csak azt, hogy túl lettünk rajta.

Hogyan lehet jól sikerült esküvő?

Ahhoz, hogy az esküvőszervezés élmény legyen, aminek a csúcspontja a jól sikerült esküvő, tanulás kell. 

Az esküvőszervezés hosszadalmas folyamatát és a nagyjából 70 dolog, folyamat, feladat elvégzését is szükséges megtanulni. Ha ez nem történik meg, az esküvői élmény a csúcshoz fog közelíteni, de nem fogja elérni a csúcspontot. Ebben az esetben is fog valami érzéssel társulni, de inkább ahhoz hasonlítanám, amikor valaki az első tortáját megsüti. Tele lesz azzal az érzéssel, hogy megcsináltam. Az ÉN alkottam érzéssel, de a tökéletestől nagyon távol fog állni.

Hogyan lehet feledhetetlen élmény az esküvő napján?

A válasz gyakorlatilag az eddigiekben benne van, de engedd meg, hogy összefoglaljam.

  • Tudjuk, hogy az esküvőszervezést 90%-ban a menyasszonyok végzik. Szakítani kell ezzel.
  • Tudni kell az esküvő szervezésének folyamatát. Meg kell ismerni a szervezési szakma alapismereteit.
  • Tudni kell mik az összetevők. Átlagos esküvőnél ez 70, tehát az összeset.
  • Amikor ezzel megvagy, akkor mindezeket az embereket, eszközöket, eljárásokat (ez a 3 E) koordinálnod kell, vagyis vezetned kell a csúcs felé.

Mindez egy mondatba összefoglalva úgy hangzik: Az esküvőszakértő megtanítja neked, hogyan szervezd jól a saját esküvőd.

Az első lépés, hogy az e-mailcímeddel regisztrálod magad itt.

A második lépés, hogy becsatlakozol a Facebook csoportba, ezen a linken.

Ha sürget az idő, mert mindjárt esküvőd van, de még minimum 4 hét hátra van, akkor sürgősen a ProMiGo tagok közé kell kerülnöd. Ehhez kattints ide.

 

Várlak téged is, ha élménydús és tényleg feledhetetlen esküvőt akarsz magadnak.

Pin It on Pinterest