fbpx

Ha menyasszonyként rettegsz attól, hogy nem tudod milyen lépéseket kell megtenned a saját esküvőd szervezéskor, és szeretnél végre esküvőszakértőtől segítséget kapni, akkor sürgősen meg kell tudnod valamit, amit a legtöbb menyasszony nem tud a saját esküvője szervezéséről… és fontos megismerned, hogy mi az esküvőreform!

Az esküvők szervezése során egy félelmetes dolog történik, amin először meglepődtem, aztán eldöntöttem, hogy elengedhetetlenül szükséges az esküvőreform megvalósítása.

Miért kell esküvőreform?

Nagyon sok esküvőt láttam és sok menyasszonnyal beszéltem az esküvőjük végén. Ekkor mondták el, hogy kifelé azt mutatják, hogy minden milyen jól sikerült, de igazából nagyon sok bosszúság, kudarc és csalódás érte őket a saját esküvőjük szervezése során, aztán az esküvőjük nem is volt olyan szép, mint ahogy megálmodták.

 • Csomó dologra nem gondoltak az esküvő szervezése során, ezért sokkolóan kínossá váltak helyzetek,
 • Tragikusan unalmas lett az egész rendezvény,
 • Őrjítő kapkodás és idegeskedés volt az esküvő előtti pár nap, mert csomó mindenre nem gondoltak, hogy be kéne szerezni, meg kéne csinálni, ezért az esküvő előtt kétségbeesetten próbálták megoldani, amit hónapokkal előbb kellett volna,
 • Az esküvő napján kialvatlanul és meggyötörten alig várták, hogy vége legyen az egésznek és már csak túl akarták élni a napot,
 • A tapasztalatlanságukat kihasználták, ezért megalázták és becsapták őket és ezen felül még pénzt is veszítettek,
 • Könnyeikkel küszködve számoltak be arról, hogy nem gondolták és nem tudták mire kell figyelni, ezért sokkal többet költöttek az esküvőre, mint amit rászántak, így a nászutat le kell mondaniuk,
 • Az esküvő szervezés hónapjai tengernyi idegeskedéssel és stresszesen teltek, mert a fontos kérdésekben nem volt, aki megmondta volna, hogy mit, mi után érdemes csinálni.

Az elkeserítő az egészben, hogy az ilyen beszámolók száma egyre csak növekszik!

Ekkor döntöttem el, hogy ez tarthatatlan helyzet. Esküvői szakértő emberként kötelességem változtatni ezen!

Megvizsgáltam a helyzetet. Kutatómunkát végeztem és rájöttem, hogy mi az a két dolog, ami a legnagyobb bajt okozza a menyasszonyoknál, amikor a saját esküvőjüket szervezik.

Két nagy csapda van

Mindjárt rátérek, de előbb fontos, hogy megismerj. Nagy G. Csaba esküvőszakértő vagyok.

Két diplomával rendelkezem és széles ismeretet szereztem az élet számos területén. 2007 óta folyamatosan tanítom az esküvőjüket szervező menyasszonyokat.

Hazánkban és külföldön közel ezer (1.000) esküvő tapasztalatom van, és már 25 éve aktív szereplője vagyok az esküvői iparnak. Alapítója és vezető tisztségviselője vagyok az Országos Vőfély Szövetségnek, valamint alapító tagja vagyok az Esküvői Szolgáltatók Egyesületének.

Az esküvők lakodalmak után végzett kutatás során többen fogalmazták meg, hogy átverték őket, de a kapzsiságról, az emberi rosszindulatról is beszéltek egy olyan napon, amikor az esküvőjük volt – gondolhatnánk, hogy jókedvűnek, felszabadultnak, boldognak kellene lenniük, hiszen van, akinek kislánykori álma valósulna meg, de nem így volt, csak kifelé mutatták, hogy milyen boldogok.

Sok menyasszony beleesett az egyik csapdába

Ez a csapda pedig az, hogy úgy gondolja az esküvő szervezése nem nagy dolog. Azonban az esküvője napján rádöbben, hogy rosszul gondolta, de akkor már reménytelenül késő.

A másik csapda,

amibe a legtöbb tapasztalatlan menyasszony belesétál, hogy esküvői tippek alapján próbálják a saját esküvőjüket megszervezni.

Ezek alapján úgy gondolják, hogy biztonságban vannak és nem érheti őket baj az esküvőjük szervezésekor és az esküvőn. A lehangoló igazság azonban az, hogy ez csak látszatbiztonság és a nagy napon derül ki az igazság és ekkor ez is már reménytelenül késő.

Mindezek miatt szükséges az esküvőreform!

 

A kutatás rámutat – Hogyan szervezi egy menyasszony a saját esküvőjét?

A kutatás rámutatott arra, hogy nincs megfelelő, használható segédlet, információhalmaz, ami arról szól, hogyan szervezheti jól a saját esküvőjét a nulláról – minden menyasszony.

Az esküvőreform előtt nagyon sok (81,8% ez a kutatási eredmény itt érhető el) menyasszony érezte, hogy valamit meg kellene tanulni mert tudja, hogy hiányos a szervezési ismerete.

 • Sajnos a menyasszonyok esküvőszervezési ötletek és tippek „fogyasztására” kényszerülnek. Azonban ezek a fellelhető infók, a látszat ellenére, nem tanítják a menyasszonyt arra, hogyan szervezze jól a saját esküvőjét!
 • Ezek a tippek sekélyesek. Ugyanis az a blogger, vagy vlogger, aki valahogy összehozta az esküvőjét, gyakorlatilag teljesen tapasztalatlan és semmi jártassága nincs az esküvői szakmában.
 • Esküvőszervezési tippeket esküvői szolgáltatók oldalain is találhatunk és kellő alapossággal készültek ahhoz, hogy marketing-csaliként jól működjenek, de nem azért jöttek létre, hogy bárkit is megtanítson arra, hogyan szervezze a saját esküvőjét.

Ennek okát ebben a cikkben olvashatod el.

Az esküvőszakértő ezért állítja, hogy nincs megfelelő felkészülési anyag azoknak, akik maguk szervezik a saját esküvőjüket.

 • A helyzetet tovább tetézi, hogy azok a menyasszonyok, akik rátalálnak esküvői tippekre, hamis biztonságérzetbe kerülnek.
 • Sajnos úgy gondolják ez elegendő lesz ahhoz, hogy jól szervezzék a saját esküvőjüket. Mivel ismeretlen világban vannak, egy porszemnyi ismeret után úgy érzik, mennyi mindent tudnak.

Azonban, meg kell ismételnem, hogy ezek az esküvői tippek felületesek, sok esetben totálisan kerülik a szakmaiságot!

A veszélyes az egészben, hogy csak akkor derül ki, hogy valaki jól szervezte-e az esküvőjét, amikor elérkezik az esküvője napjához és ekkor döbben rá, hogy mennyi mindenre nem gondolt. Ekkor viszont már kétségbeejtően késő bármit is tenni.

Ezért van szükség az esküvőreform végrehajtására!  Szerencsére az esküvőreform elkezdődött és ide kattintva minden menyasszony megtudhatja, hogyan szervezze okosan a saját esküvőjét.

legyen elég az elrontott esküvőkből

Mi az az esküvőreform?

Az esküvőreform mindenképpen szükséges, mert egy esküvőre nagyon sok pénzt költenek. Az esküvő ma már a luxuskiadás kategóriába tartozik, hiszen 2 millió és 5 millió forint között költenek el a párok esküvőre (vannak akik még ennél is többet). Ezért nem mindegy, mennyi felesleges kiadással, kidobott pénzzel jár a saját esküvő szervezése.

Miért égetik hamuvá a pénzüket a menyasszonyok és miért nem lesz nagyon jó az esküvő? Az esküvő szakértő kutatómunkája rávilágított arra, hogy 

 • eddig nem volt megfelelő tudásbázis arra vonatkozóan, hogyan szervezzünk esküvőt saját magunknak,
 • az interneten fellelhető tippek sekélyesek,
 • a menyasszonyok nem rendelkeznek szervezési ismerettel ahhoz, hogy egy átlagos esküvőnél előforduló, minimum 70 dolgot és folyamatot jól össze tudjanak koordinálni (nincs szervezési tudás és tapasztalat),
 • aki rájön, hogy el kellene sajátítani a saját esküvője szervezéséhez szervezési ismereteket, nem talál megfelelő tudásbázist, csak sekélyes minden szakmaiságtól mentes sallangokkal találkozik.

Legyünk őszinték, a szervezési ismeretek tudásának hiánya miatt elkövetett melléfogások következménye a temérdek elpocsékolt pénz.

Szintén kiderül a kutatásból, hogy egy átlagos esküvőnél 300.000,- Ft körül van a felesleges kiadás!

Ez nagyon-nagyon sok pénz és ez is egy nyomós indok, az esküvőreform végrehajtására.

Az esküvőreform arról szól, hogy végre minden menyasszony, melléfogások nélkül, takarékos módon el tudja sajátítani, hogyan szervezheti jól a saját esküvőjét.

Mi hiányzik a jó esküvő szervezéséhez (és hogyan javítható)

Úgy gondolom, hogy a lányok álmának valóra kell válnia. Ne valami csökevényes valóság legyen belőle! Ugyanakkor ehhez az esküvőreformhoz egyedül kevés vagyok.

A menyasszonyoknak is bele kell tenni az energiát!

 • Nyitottnak kell lenniük, és el kell fogadniuk, hogy az esküvőszervezés egy projekttevékenység,
 • Fel kell ismerniük, hogy szervezési ismeret elsajátítása nélkül nehezen fog menni,
 • Nem bízhatnak a szerencsében, meg abban, hogy egy csomó iskolát elvégeztek, mert láttam már többdiplomás mérnököt, jogászt, óvónőt sírni…
 • Meg kell érteniük, hogy nincs esküvőszervezési tapasztalatuk (pl.: ha vendég volt valaki egy esküvőben az nem tapasztalat). Ennek legfőbb bizonyítéka, hogy nem szervezett még esküvőt, hiszen ez lesz az első,
 • Tudniuk kell, túl sok pénz forog kockán ahhoz, hogy kísérletezgessenek.

Nem téveszthetik szem elől ezeket a fontos tényeket:  

 • Az, hogy jól szervezte-e az esküvőjét valaki, az riasztóan későn derül ki. Az esküvője napján.
 • A saját esküvő szervezése a világ egyik nagyon speciális területe, ugyanis nincs gyakorlásra lehetőség. Ez nem olyan, mint a biciklizés, vagy az írás, hogy több-kevesebb gyakorlással elsajátítható. Itt gyakorlásra nincs lehetőség!
 • Olyan információt keressenek, ami azt tanítja, hogyan szervezd a saját esküvőd.
 • Emlékezniük kell arra, hogy az esküvői tippek, esküvői ötletek csábítási eszközök, és nem azt tanítják hogyan szervezzünk saját esküvőt.

 

Az esküvőreformmal azoknak a menyasszonyoknak segítek, akik a saját esküvőjüket szervezik, hogy ne legyen több elrontott esküvő!

A hogyan szervezd a saját esküvőd tudása leggyorsabban ide koppintva érhető el.

Ideje a reformnak! Oszd meg, hogy minél több menyasszonyhoz eljuthasson, mert legyen végre vége az elrontott esküvőknek!

 

 

A cikket Nagy Gábor Csaba esküvőszakértő írta. Minden jog fenntartva! Lásd ÁSZF II. részét 

Pin It on Pinterest